Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 22:58

Ομορφη μουσική βραδιά στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς

Ομορφη μουσική βραδιά στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς

Υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού ο Αρχαιολογικός Χώρος της Περιστεριάς το βράδυ της Τρίτης άνοιξε τις πύλες του σε μια υπέροχη μουσική βραδιά με τραγούδια αφιερωμένα στο φεγγάρι.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν απρόσμενη καθώς περισσότερα από 1.000 άτομα κατέκλυσαν τον υπέροχο χώρο που είχε φωτιστεί μοναδικά και αφέθηκαν στο μουσικό ταξίδι που χάρισαν οι αισθαντικοί και αγαπημένοι ερμηνευτές Θέλμα Καραγιάννη και Γιάννης Λεκόπουλος με το φεγγάρι να προβάλει πίσω από το βουνά και να χαρίζει μοναδικές εικόνες.
Το καλωσόρισμα στην εκδήλωση έγινε από τη Φωτεινή Στυλιανού εκ μέρους της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας, η οποία παρουσίασε τους καλλιτέχνες και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους.
Επίσης χαιρετισμό απεύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Άννα Καλογερόπουλου, ο Σωτήρης Μπακούρος αντιδήμαρχος Τριφυλίας και ο Σταμάτης Φριτζίλας Εκ μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
Ακούστηκαν όμορφα τραγούδια κλασικών και νεότερων συνθετών από το ελληνικό αλλά και το διεθνές ρεπερτόριο, που ταίριαζαν με την ατμόσφαιρα της λαμπερής βραδιάς ολόγιομου φεγγαριού.
Ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια, «Μην τον ρωτάς τον ουρανό» Μ. Χατζιδάκις, «HIJO DE LA LUNA»JoséMaríaCano), «Σβήσε το φεγγάρι» Στ, Κορκολής, «Δίδυμα Φεγγάρια» Μ. Τόκας, «Θα πιώ απόψε το φεγγάρι» Μ. Πλέσσας, «Εφτά ποτήρια» Ε. Ρεμπούτσικα, «Όταν βγαίνει το φεγγάρι» Χ. Λεοντής ήταν μόνο μερικά από τα τραγούδια που ακούστηκαν για το φεγγάρι και τον ερωτά.
Το μουσικό σχήμα συμπλήρωναν ο Βασίλης Σαλταγιάννης: κιθάρα, ο Νίκος Τσαχτσίρης: κόντρα μπάσο, η Αννα Λάκη ακορντεόν και το κοντραμπάσο, η Αρετή Κοκκίνου την μουσική επιμέλεια.
Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας Αντώνης Βλάχος και Μαρία Παναγοπούλου, όπως και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Άκης Κατρίτσης.
Την διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.) , ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κ.Μπ.