Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 17:15

Η έκθεση για τη Μαρία Κάλλας παρουσιάστηκε στους Ελληνες της Ελβετίας

Διαδικτυακή ξενάγηση σε μαθητές, δασκάλους και γονείς των σχολείων της ελληνικής κοινότητας της Ελβετίας περιελάμβανε η μεγάλη αφιερωματική έκθεση για τα 100 χρόνια από την γέννηση της Μαρίας Κάλλας, την οποία διοργάνωσε o Σύλλογος Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.

Όπως τονίζεται, ήταν μια σύνδεση από Καλαμάτα σε Ζυρίχη, μια ένωση του Πνευματικού Κέντρου της Καλαμάτας και των σχολείων που φοιτούν Έλληνες δεύτερης γενιάς στην Ελβετία. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε χάρη στην εκπρόσωπο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, Κέλλυ Μακροπούλου και του διδάσκοντα του σχολείου στην Ζυρίχη, Θεοδώρου Κίτσιου.

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Στο πλαίσιο αυτό, πριν λίγες ημέρες ο Σύλλογος δέχθηκε μια επιστολή από την Ελβετία, ένα αυθόρμητο δώρο από τους μαθητές των ελληνικών σχολείων της. Ο φάκελος περιείχε ζωγραφιές μαθητών με την Μαρία Κάλλας. Μετά την διαδικτυακή ξενάγηση τους στην έκθεση οι μαθητές θέλησαν να εκφραστούν μέσα από ζωγραφική και να στείλουν ως δώρο έκπληξη την δουλειά τους. «Ο Σύλλογος Αποφοίτων, συνεχίζοντας να είναι πιστός στο όραμα του για την δημιουργία ενός ανοιχτού χώρου πολιτισμού που θα στεγάζει το σύνολο του αρχείου του, στο προσεχές μέλλον θα επιδιώξει συνάντηση με τους νέους αρμόδιους Αντιδημάρχους και θα εντείνει τις προσπάθειές του για την επίτευξη του σκοπού αυτού. Πιστεύουμε ακράδαντα, έχοντας μετρήσιμα μεγέθη και αριθμούς, ότι ο χώρος αυτός θα αποτελέσει πολυσήμαντο τοπόσημο και θα έχει μόνο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία με πολλαπλά οφέλη (τουριστικά, οικονομικά κλπ)» τονίζεται σχετικά από τον Σύλλογο.