Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 14:30

Ο «Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα τον Αύγουστο στην Καλαμάτα

Ο «Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα τον Αύγουστο στην Καλαμάτα

Ο «Μάγκας» της Πηνελόπης Δέλτα, μετά από μία επιτυχημένη σεζόν στο θέατρο Νέος Ακάδημος με αλλεπάλληλα sold out, βρίσκεται σε θερινή περιοδεία, από το Kids Theater και τη σκηνοθέτρια Αθανασία Καλογιάννη.

Στην Καλαμάτα, η παράσταση θα ανέβει την Πέμπτη 8 Αυγούστου, στο θέατρο του Κάστρου.

Ο πιο αγαπημένος σκύλος της ελληνικής λογοτεχνίας παίρνει σάρκα και οστά, έτοιμος να μοιράσει κέφι και χαρά σε όλα τα παιδιά. Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, γέλιο και γλυκά συναισθήματα.

Η υπόθεση του «Μάγκα»…

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου μαζί με τον μικρό σκύλο της που ονομάζει «Μάγκα». Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Στην υπερβολική προσπάθειά του, κάνει τη μία γκάφα μετά την άλλη με αποτέλεσμα να πιστέψει ότι δεν τον θέλουν πια στο σπίτι. Ο κόσμος έξω όμως, είναι γεμάτος δυσκολίες και παγίδες και ο Μάγκας θα καταφέρει να επιβιώσει μόνο χάρη στη φιλία του με έναν κοκκαλιάρη, αδέσποτο σκύλο, χωρίς τρόπους αλλά «ψημένο» στους κινδύνους. Οι περιπέτειες και τα μαθήματα που θα πάρει ο Μάγκας στον «έξω κόσμο», θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης του, όχι όμως και τον ενθουσιασμό του για ζωή, αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Πηνελόπη Δέλτα, Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη, Σκηνικά: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Κοστούμια: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Μουσική: Νίκος Πιτλόγλου, Χορογραφία: Βαγγέλης Πιτσιλός. Παίζουν: Αθανασία Καλογιάννη, Πέτρος Λιόντας, Γιώργος Μπανταδάκης, Παύλος Πιέρρος, Φιλίππα Σαματά, Χρήστος Τζιώτας. Προπώληση γίνεται στο more.com.