Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 20:45

Διεθνής Ημερίδα στο Μανιατάκειον Ιδρυμα: “Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμη Ανάπτυξη”

Διεθνής Ημερίδα στο Μανιατάκειον Ιδρυμα: “Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμη Ανάπτυξη”

Διεθνής Ημερίδα με θέμα “Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμη Ανάπτυξη” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιουλίου στο Μανιατάκειον Ιδρυμα στην Κορώνη, στο πλαίσιο προγράμματος του Θερινού Σχολείου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, το οποίο αφορά νέους Μεσσήνιους φοιτητές του εξωτερικού, στοχεύοντας στην ενίσχυση των δεσμών τους με τον τόπο καταγωγής τους.

Μετά την υποδοχή των 34 φοιτητών και των έξι συνοδών τους στους χώρους του Ιδρύματος, και αφού μεσολαβήσει ξενάγησή τους στην Κορώνη από τον Δημήτρη Κυριαζή, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατακείου Ιδρύματος, θα προβληθεί βίντεο μικρής διάρκειας, ευγενική παραχώρηση του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, με θέμα αντλημένο από το βιβλίο του καθηγητή Φώτη Λίτσα “Κορώνη: Η Προσωπογραφία μιας πολιτείας”.

Κατόπιν, θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους: Κωνσταντίνο Γ. Νιάρχο, Dr. phil. Oxford University, καθηγητή Φιλοσοφίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών – “Φιλοσοφία της Ελληνικής Γλώσσης”. Bill Kapralos, Associate Professor στο Game Development and Entrepreneurship (GDE) Program του University of Ontario Institute of Technology (UOIT) – “Εμβυθιστικές και αναδυόμενες τεχνολογίες για την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την Αρχαιολογία”.

Δήμητρα Συρεγγέλα-Γαϊτάνη, καθηγήτρια φιλολογίας – “Ιστορική επισκόπηση της Κορώνης: Πολιορκία της Κορώνης 1532-1534”. Παναγιώτη Μουρδουκούτα, οικονομολόγο, καθηγητή και πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο LIU Post Νέας Υόρκης – “Διαχρονική πορεία της τοπικής οικονομίας της Κορώνης και του Δήμου Πύλου-Νέστορος” με συντονίστρια την καθηγήτρια Κέλλυ Μακροπούλου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα παρατεθεί γεύμα με παραδοσιακή γουρουνοπούλα.