Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 20:35

Συνεχίζεται η ομαδική έκθεση γλυπτικής στο Νιόκαστρο

Συνεχίζεται η ομαδική έκθεση γλυπτικής στο Νιόκαστρο

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στο Νιόκαστρο Πύλου η ομαδική έκθεση γλυπτικής και εγκαταστάσεων «Whispers and Microhistories Between the Bastions», υπό την επιμέλεια της Στέλλας Χριστοφή.

Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και τον Δήμο Πύλου-Νέστορος, και αποτελεί ένα διατομεακό και διακαλλιτεχνικό εγχείρημα με νομαδικό χαρακτήρα, που συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Μεσσηνία, αποσκοπώντας να δώσει νέα πνοή στο εκάστοτε τοπόσημο.

Το Νιόκαστρο, χτισμένο από τους Οθωμανούς το 1573, αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρημένα κάστρα του ελλαδικού χώρου και είχε κατασκευαστεί για τον έλεγχο σημαντικών εμπορικών θαλάσσιων δρόμων μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Η έκθεση επικεντρώνεται στην αρχιτεκτονική δομή, τη λειτουργία και τη στρατηγική θέση του φρουρίου, συνδυάζοντας ζητήματα εξουσίας, επιβολής, εξέγερσης αλλά και ελπίδας. Δημιουργεί έναν υβριδικό διάλογο γύρω από τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά κατάλοιπα σε καταστάσεις ανησυχίας και αναταραχής, προωθώντας την κοινωνική πρόοδο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι Κωστής Βελώνης, Μαρίνα Βελησιώτη, Ευγενία Βερελή, Βασίλης Βλασταράς, Μαρία Γλύκα, Αντώνης Κανέλλος, Κωνσταντίνος Λιανός, Χαρά Πιπερίδου, Μάριος Σταμάτης, Κωστής Σταφυλάκης, Στέλλα Χριστοφή, Poka Yio και The Callas (Λάκης και Άρης Ιωνάς). Την έκθεση συνοδεύει η ομότιτλη έκδοση με πρόλογο από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τρίκα.

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Τρίτης, από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 28 Ιουλίου.