Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 19:46

Ο βραβευμένος Γιώργος Αρβανίτης σε εκδήλωση της Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

Ο βραβευμένος Γιώργος Αρβανίτης σε εκδήλωση της Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας

Εκδήλωση με θέμα «Η φωτογραφία στον κινηματογράφο» διοργανώνει η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας – Φ.Ο.ΚΑΛ την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ., στο αναγνωστήριο της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, στον 5ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Ο βραβευμένος κινηματογραφιστής και μοντέρ Γιώργος Αρβανίτης θα μιλήσει για το θέμα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για τη διαφορά ανάμεσα στην κινηματογραφική και τη στατική φωτογραφία. Η έγκαιρη προσέλευση είναι απαραίτητη, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο Γιώργος Αρβανίτης, με σημαντική καριέρα στον κινηματογράφο, υπήρξε ένας από τους μόνιμους συνεργάτες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου σε εμβληματικές ταινίες όπως "Ο μελισσοκόμος", "Το βλέμμα του Οδυσσέα" και "Ο θίασος". Διακρίνεται για τις έξι βραβεύσεις του στην κατηγορία Καλύτερης Φωτογραφίας από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και έχει συνεργαστεί με σημαντικές προσωπικότητες του κινηματογράφου, όπως ο Ζυλ Ντασέν, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Κώστας Γαβράς και ο Μιχάλης Κακογιάννης. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ταινίες, ελληνικές και ξένες.