Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2024 10:17

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: “Χιονάτες” απόψε στην Αρχαία Μεσσήνη

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: “Χιονάτες” απόψε στην Αρχαία Μεσσήνη

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας συνεχίζονται με την παράσταση “Χιονάτες”, η οποία θα παρουσιαστεί στις 9 μ.μ. στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το έργο «Χιονάτες» είναι μια παράσταση για δύο αφηγήτριες και τετραμελές μουσικό σύνολο. Στο έργο, τρεις Χιονάτες «συναντιούνται» και «συνομιλούν» για την οδύνη του να μεγαλώνεις, το κόστος της ενηλικίωσης και τα δώρα του δάσους. Οι Χιονάτες, όπως όλα τα παραμύθια, δεν γνωρίζουν σύνορα γλωσσικά, θρησκευτικά ή πολιτισμικά. Με όχημα το πιο εύθραυστο από όλα τα μουσικά όργανα, την ανθρώπινη φωνή, διαπερνούν τον χρόνο και τους τόπους, αλλάζουν και μας δίνουν υπέροχες εκδοχές τους σε Βαλκάνια, Ευρώπη, Αφρική. Τα μαγικά παραμύθια είναι τραγούδια που παραδίδονται από γενιά σε γενιά και κάθε φορά ενδύονται τους ρυθμούς και τις μελωδίες της κοινότητας του παραμυθά που τα αφηγείται. Πρωτότυπη μουσική: Στάθης Γυφτάκης. Χριστίνα Δίμιζα, Λίλλυ Τριαντάρη – σύλληψη & αφήγηση. Παναγιώτης Αδάμ – δραματουργία. Πόπη Μαλαπάνη – πιάνο. Αρίωνας Γυφτάκης – κοντραμπάσο. Γιώργος Παυλάκος – φλογέρες και φλάουτο με ράμφος. Σοφία Μπράιλα – τραγούδι. Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΥΠ.ΠΟ «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2024» και αποτελεί μια παραγωγή των Πόπη Μαλαπάνη και MissionArt ΑΜΚΕ.

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Καταβάλλεται μόνο το αντίτιμο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο. Η προκράτηση θέσης είναι υποχρεωτική. Πληροφορίες και προκρατήσεις: www.allofgreeceoneculture.gr. Η πρώτη εβδομάδα του φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου με ένα ρεσιτάλ σόλο βιολοντσέλου από τον διεθνούς φήμης τσελίστα Jean-Guihen Queyras, στις 8 μ.μ. στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το kalamatamusicdays.com.