Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2024 08:21

Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτα: Στη διοργάνωση του 2025 η έκτακτη χρηματοδότηση

Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτα: Στη διοργάνωση του 2025 η έκτακτη χρηματοδότηση

 

Στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας μεταφέρθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση των 70.000 ευρώ που είχε προαναγγείλει στη συνέντευξη τύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και ανακοίνωσε επίσημα στο Μέγαρο Χορού η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Λίγα λεπτά πριν την επίσημη πρεμιέρα του 30ου επετειακού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. «Φάρις» για το Διεθνές Κέντρο Χορού Καλαμάτας. Η υπουργός Λίνα Μενδώνη σε δηλώσεις της είχε αναφερθεί μεταξύ άλλων στην αξία του Διεθνούς Φεστιβάλ, ενώ ανακοίνωσε επίσημα έξτρα χρηματοδότηση 70.000 ευρώ με αφορμή το επετειακό Φεστιβάλ, παρότι ο προγραμματισμός του ήταν έτοιμος προ μηνών. Ωστόσο, η απόφαση για την έκτακτη χρηματοδότηση αναρτήθηκε στην Διαύγεια μετά την πραγματοποίηση του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, έκβαση λογική βάση της χρονικής στιγμής που επιλέχτηκε από την υπουργό να ανακοινωθεί η χρηματοδότηση.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΟ 2025

Για την εξέλιξη αυτή, η “Ε” ήρθε σε επικοινωνία με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Λίντα Καπετανέα, ενημερώνοντας πως κατόπιν επικοινωνίας που είχε τόσο με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, όσο και με την υπουργό Λίνα Μενδώνη, αποφασίστηκε το ποσό αυτό να αξιοποιηθεί στη διοργάνωση του 2025. «Ετοιμάζουμε κάτι που αφορά το επετειακό φεστιβάλ, ωστόσο αυτό θα γίνει στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ. Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο σχέδιο που ετοίμασα, για το οποίο ωστόσο δεν μπορώ να πω περισσότερα» σημείωσε, εκτιμώντας πως μια εκδήλωση στο πλαίσιο της έξτρα χρηματοδότησης θα ήταν πιο σημαντικό να γίνει καθαρά πάνω στο χορό. «Βάλαμε πολλά πλάνα κάτω και αποφάσισα πως το ιδανικό για το φεστιβάλ θα ήταν να παίρναμε την επιχορήγηση και να την αξιοποιήσουμε στο επόμενο φεστιβάλ. Θα ανακοινωθεί όμως έτσι, ώστε να καταστεί σαφές πως πρόκειται για την επιχορήγηση του 30ου» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως ήδη έχει μπει μπροστά ο προγραμματισμός για το 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με τις επαφές να έχουν ξεκινήσει από την επόμενη κιόλας μέρα από την τελετή λήξης.

Τ.Αν.