Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 14:34

Σε εξέλιξη το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Σε εξέλιξη το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας βρίσκεται στην πέμπτη ημέρα του με παραστάσεις και δράσεις που μαγνητίζουν μικρούς και μεγάλους.

Το Σαββατοκύριακο, εκατοντάδες παιδιά διασκέδασαν με τον παππού Βασίλειο και τη γιαγιά Βαλέρια, φυτεύοντας λουλούδια, κρεμώντας ευχές για το περιβάλλον στα δέντρα, και χορεύοντας με κούκλες και κουκλοπαίκτες, αποκομίζοντας όμορφες εμπειρίες και μηνύματα για τη φύση.
Την Κυριακή 13/10 έγινε η τελετή έναρξης του φεστιβάλ, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, του δήμαρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και του προέδρου της ΦΑΡΙΣ, Σωτήρη Κριτσωτάκη. Η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής και υπεύθυνη του φεστιβάλ, Λέττα Πετρουλάκη, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλους τους συντελεστές και επισήμανε τα οικονομικά προβλήματα χρηματοδότησης. Στους χαιρετισμούς τους και ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος δεσμεύτηκαν ότι θα βοηθήσουν με όλες τους δυνάμεις    και συνεχάρηκαν τους διοργανωτές.
Η πρώτη εντυπωσιακή παράσταση του φεστιβάλ παρουσιάστηκε από τον αγγλικό θίασο Lempen Theater, με τους Liz και Daniel, με τις υπέροχες κούκλες από χαρτί και χαρτόνι. Η παράσταση καταχειροκροτήθηκε και επαναλήφθηκε δύο φορές τη Δευτέρα το πρωί για μαθητές σχολείων.
Τη Δευτέρα το απόγευμα, η πολωνική ομάδα FUNDACJA GRA/NICE παρουσίασε την παράσταση «Η θάλασσα των άπειρων δυνατοτήτων», ένα έργο αφιερωμένο στις δυνατότητες των παιδιών να ανακαλύψουν τον κόσμο. Η παράσταση παρουσιάστηκε και την Τρίτη το πρωί σε τέσσερα σχολεία της Καλαμάτας.
Το απόγευμα της Τρίτης το φεστιβάλ συνέχισε με δύο παραστάσεις. Η πρώτη ήταν η παράσταση σκιών «Ο Καραγκιόζης και ο Γίγαντας» από τον Δημητρακόπουλο, ενώ ακολούθησε η παράσταση λαϊκού κουκλοθέατρου «Ο Φασουλής και το πουπουλένιο μαξιλάρι» από την ομάδα ΣΠΕΙΡΑ και τη Νικολέτα Βασιλοπούλου.
Σήμερα, η δράση συνεχίζεται με την ομάδα REDICOLO από τη Θεσσαλονίκη, που παρουσιάζει το έργο «Ο Ρομπέν των Δασών» με γιγαντόκουκλες, τόσο για μαθητές το πρωί όσο και για το ευρύ κοινό το απόγευμα, εμπλουτίζοντας την ήδη πλούσια και δημιουργική πορεία του φεστιβάλ.