Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2024 20:55

«Μάνη νουάρ» στη Στούπα

«Μάνη νουάρ» στη Στούπα

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δυτικής Μάνης στη Στούπα, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του συλλογικού τόμου «Μάνη νουάρ» το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. Δέκα πέντε νουάρ ιστορίες-θέαση της Εξω Μάνης, με συμμετοχή των μεσσήνιων λογοτεχνών Ερικας Αθανασίου και Παναγιώτη Γιαννουλέα.

Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Δυτικής Μάνης. Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι συγγραφείς Παναγιώτης Γιαννουλέας και Αντώνης Γκόλτος, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Δρόμων”.

«Μάνη νουάρ» (15 ιστορίες μυστηρίου)

Στη Στούπα της Μεσσηνιακής Μάνης, όπου Το Μυστικό, της Έρικας Αθανασίου, αλλά και Το μυστικό της Λαίδης Ουίντερμιερ, του Ανδρέα Αποστολίδη. Στη Στούπα, που στεγάζει το Θλιβερό προνόμιο, του Νεοκλή Γαλανόπουλου, και τον απόηχο του Μια φωνή από το παρελθόν, του Παναγιώτη Γιαννουλέα. Στη Στούπα, ορχήστρα στο θέατρο των Θέλμα και Λουίζ, του Σέργιου Γκάκα, αλλά και σκηνικό στο Λύκε, λύκε, είσαι εδώ; του Αντώνη Γκόλτσου. Κοντά στη θάλασσααπειλή Του Φονέα, του Βασίλη Δανέλλη, που επιμένει να αγνοεί Τα σημάδια, της Άννας Δάρδα Ιορδανίδου. Αλλά και καταληκτικός τόπος για ένα αυγό Φαμπερζέ στη Σκαρδαμούλα, της Νίνας Κουλετάκη, αντίποδα στις Αριθμητικές φιλοδοξίες, του Ανδρέα Λύκου. Και για την καθόλου παραδοξολόγο θεώρηση των πραγμάτων, η Επαναφορά των πτωμάτων εις την προτέραν κατάστασιν, του Γιάννη Πανούση, απέναντι σε ένα προφίλ παράνοιας του Η διαθήκη, της Βάσως Παπαδοπούλου. Και σε όλα, αντιμέτωποι με τη Μερόπη της Γεωργίας Παπαλυμπέρη, αλλά και με το αμείλικτο ερώτημα: Μα, δολοφόνος, ο Καζαντζάκης; του Γιάννη Ράγκου. Και, για να κλείσει ο περίπλους, μία τσεχωφική, αλλά καθόλου ρομαντική, πινελιά, στο Η γυναίκα με το σκυλάκι, του Φίλιππου Φιλίππου.