Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 08:22

"Ακέφαλο" παραμένει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

"Ακέφαλο" παραμένει το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

"Ακέφαλο" είναι το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας από τις 31 Οκτωβρίου του 2013, όπου έληξε η οκτάμηνη σύμβαση του μέχρι τότε καλλιτεχνικού διευθυντή (τέως διευθυντή και του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας) Νίκου Ξανθούλη.

Ο κ. Ξανθούλης παραβρέθηκε κανονικά στην πρεμιέρα της φετινής παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ "Τα 39 σκαλοπάτια", ενώ είχε κάνει και το σχεδιασμό για το φετινό παιδικό θέατρο της Καλαμάτας. Η παρουσία του στην πρεμιέρα όμως μάλλον στηριζόταν σε ηθικούς και ότι τυπικούς λόγους. Ο ίδιος επιβεβαίωσε στην "Ε" πως δεν είναι πλέον διευθυντής και ζήτησε να σεβαστούμε το ότι δεν θέλει να σχολιάσει τίποτα περαιτέρω. Ακούστηκε όμως πικραμένος και απάντησε πως δεν θα καταθέσει ξανά υποψηφιότητα για την ίδια θέση. 

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει πάντως καινούρια προκήρυξη. Ο πρόεδρος της "Φάρις" Νίκος Μπασακίδης είπε πως το θέμα αυτό εντάσσεται στο σχεδιασμό των δράσεων του ΔΗΠΕΘΕΚ για το επόμενο διάστημα. Τόνισε πως η χρηματοδότηση από το υπουργείο Πολιτισμού ήρθε φέτος μειωμένη κατά 45.000 ευρώ και πως η "Φάρις" προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί με τα χρήματα που έχει στη διάθεσή της. 

 

Γ. Σαρ.