Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 19:36

Η 2η συνάντηση του «Διαζώματος» στην Costa Navarino

Η 2η συνάντηση του «Διαζώματος» στην Costa Navarino

Στην Costa Navarino θα γίνει η 2η Συνάντηση του «Διαζώματος» με τα εταιρικά του μέλη, αυτό το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Απριλίου.

Οι εργασίες της συνάντησης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα διεξαχθούν το Σάββατο 18 του μήνα από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, εστιάζοντας σε 3 άξονες. Συγκεκριμένα: α) Κοινές πρωτοβουλίες με στόχο να μεταδίδεται το μήνυμα της προστασίας και της ανάδειξης των μνημείων. β) Τρόποι συμμετοχής των παραγωγικών δυνάμεων σε μείζονα αρχαιολογικά προγράμματα (π.χ. Πολιτιστικές Διαδρομές και Αρχαιολογικά Πάρκα). Και γ) επεξεργασία και διατύπωση προτάσεων για τη «συνάντηση» των μνημείων με την καθημερινότητα του καθενός, αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 19 Απριλίου με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου από τις 11 το πρωί ώς τη 1 το μεσημέρι θα γίνει ξενάγηση από τον Πέτρο Θέμελη, ομότιμο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, διευθυντή της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών και αντιπρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα», καθώς και από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.