Τρίτη, 24 Μαϊος 2011 21:03

Στην τελική ευθεία για την "Πινακοθήκη των ηλιθίων" το ΔΗΠΕΘΕΚ

Γράφτηκε από την

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της βρίσκεται η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ με το έργο του Νίκου Τσιφόρου "Η Πινακοθήκη των ηλιθίων" που θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουνίου στη δυτική προβλήτα του λιμανιού της Καλαμάτας.
Οπως είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Αλέκος Κολλιόπουλος στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της "Φάρις", η σάτιρα του Τσιφόρου παραμένει επίκαιρη καθώς καταπιάνεται με τα οικεία κακά, ενώ δίνει μήνυμα αισιοδοξίας καθώς στο τέλος τη διέξοδο την δίνει ο έρωτας!
Ο Αλέκος Κολλιόπουλος σημείωσε ότι η παράσταση είναι φτιαγμένη σε στυλ βαριετέ, με προσθήκη τραγουδιών και χορογραφιών και είναι αισιόδοξος ότι το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει πλήρως το κοινό.
Ο πρόεδρος της "Φάρις" Νίκος Μπασακίδης με τη σειρά του, σημείωσε ότι η επιλογή του χώρου της δυτικής προβλήτας του λιμανιού στόχο έχει να αναδειχτεί και ένα άλλο σημείο της πόλης, ικανό να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Οι παραστάσεις στο λιμάνι της Καλαμάτας θα συνεχιστούν μέχρι τις 20 Ιουνίου, θα ακολουθήσει περιοδεία στο νομό, ενώ γίνεται προσπάθεια να γίνει περιοδεία και σε πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τη σκηνοθεσία της παράστασης κάνει ο Γιάννης Διαμαντόπουλος, τα σκηνικά ο Ανδρέας Σαραντόπουλος, τη μουσική ο Νίκος Τσότρας, τις χορογραφίες η Μαρία Λαδά και τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Δρίτσας, Μαρία Γουλά, Περικλής Αλμπάνης, Μαρίνα Ταβουλάρη, Μαριέτα Αντιβάση, Γιώργος Πασσάκος, Γιώργος Τσαπόγας, Εύη Γιαννακοπούλου και Χρήστος Νικηταΐδης.
Το εισιτήριο θα είναι 15 ευρώ, 10 το φοιτητικό και 20 το οικογενειακό.