Τρίτη, 31 Μαϊος 2011 17:16

Ο Σκανδαλίδης στην Κορώνη

Γράφτηκε από την

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης θα ανοίξει τις εργασίες της Διημερίδας με θέμα «Ελλάδα και Μεσογειακή Διατροφή: Καινοτόμες Δράσεις-Βέλτιστες Πρακτικές», που πραγματοποιείται στην Κορώνη,  την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 18.00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αναγνώριση από την UNESCO της Μεσογειακής Διατροφής ως Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται  στην Κορώνη Μεσσηνίας (3-5/6/11), η οποία ορίστηκε από Ελληνικής πλευράς ως κοινότητα-παράδειγμα κατά την υποβολή της κοινής υποψηφιότητας Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας και Μαρόκου στην UNESCO.

Στις εκδηλώσεις θα απευθύνει χαιρετισμό η Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Λίνα Μενδώνη και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των εμπλεκομένων Υπουργείων και  των αντίστοιχων κοινοτήτων - παράδειγμα της Ισπανίας, της Ιταλίας και του Μαρόκου αλλά και της Κύπρου που έχει εκφράσει ενδιαφέρον συμμετοχής στον κοινό φάκελο της Μεσογειακής Διατροφής.

Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθούν  ημερίδες, συνάντηση των εκπροσώπων των κοινοτήτων, επισκέψεις σε αγροτικές μονάδες αλλά και αρχαιολογικούς τόπους της περιοχής.


NEWSLETTER