Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011 21:07

Μουσική, θέατρο και… Φεστιβάλ Χορού στο Κάστρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, καθώς και τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα φιλοξενήσει και φέτος το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.
Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Χορού θα ξεκινήσουν στις 14 και θα ολοκληρωθούν στις 21 Ιουλίου, ενώ την Κυριακή 24 του μήνα στις 9.30 μ.μ. θα ακολουθήσει συναυλία τζαζ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Jazz Καλαμάτας.
Στη συνέχεια, την Παρασκευή και το Σάββατο 29-30 Ιουλίου και ώρα 9.30 μ.μ. το ΔΗΠΕΘΕΚ θα παρουσιάσει την παράσταση "Η πινακοθήκη των ηλιθίων".

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Κάστρο έχει ως εξής:
Την Κυριακή 1 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ., παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας με τίτλο "100 χρόνια Λύκειο".
Την Τετάρτη 3/8 στις 9.30 μ.μ. χορευτική παράσταση των ενήλικων χορευτών του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Από Κυριακή 7 έως Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. παράσταση με το έργο "Με τα δόντια" από το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο.
Την Πέμπτη 11/8 στις 9.30 μ.μ., παιδική παράσταση με το έργο "Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον" σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη. Πρόκειται για παραμύθι που έγραψε η Σουηδή συγγραφέας Σέλμα Λάγκερλεφ, βραβευμένη με Νόμπελ.
Την Παρασκευή και το Σάββατο 12-13 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ., παράσταση με την κωμωδία "Λυσιστράτη" σε σκηνοθεσία του Θύμιου Καρακατσάνη.
Την Τρίτη 16 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ., μουσικοθεατρική παράσταση με το έργο "Παραμυθιών Παραμυθία". Παίζουν οι ηθοποιοί Γιώργος Καπετανάκης, Μαρία Βλάχου και συμμετέχει ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα.
Την Τετάρτη 17 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ., παράσταση με την τραγωδία "Ανδρομάχη" σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη. Πρωταγωνιστούν: Φωτεινή Φιλοσόφου (Ανδρομάχη), Ζαχαρίας Ρόχας (Μενέλαος), Γιάννης Νικολαΐδης (Πηλέας), Τάσος Πολιτόπουλος (Ορέστης), Γιώργος Παπαδημητράκος (Αγγελιοφόρος), Δανάη Καλαχώρα (Ερμιόνη) και Κλημεντία Πιερράκου (Τροφός).
Την Παρασκευή 19/8 στις 9.30 μ.μ., συναυλία με τον
Παντελή Θαλασσινό.
Το Σάββατο 20/8 στις 9.30 μ.μ., θεατρική παράσταση με το έργο "Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα" των Ρέππα - Παπαθανασίου. Παίζουν οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Τζόυς Ευείδη, Δημήτρης Μαυρόπουλος κ.ά.
Από Τρίτη 23 έως Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ., παραστάσεις με το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Το μεγάλο μας τσίρκο" από το θεατρικό σχήμα "Συν ένα", σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη. Μουσική Σταύρος Ξαρχάκος.
Τη Δευτέρα  29/8 στις 9.30 μ.μ., συναυλία-αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου.
Την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ., θεατρική παράσταση με το έργο των Ρήγα - Αποστόλου "Τα κορίτσια με τα μαύρα". Πρωταγωνιστούν οι: Ελένη Καστάνη, Χρύσα Ρώπα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Σοφία Μουτίδου κ.ά.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ


Την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μ.μ., συναυλία των αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
Την Παρασκευή 2/9 στις 9.30 μ.μ., παράσταση με το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη "Το γάλα", με την Αννα Βαγενά.
Την Κυριακή 4/9 στις 9.30 μ.μ. θεατρική παράσταση με το έργο του Κάρλο Γκολντόνι "Υπηρέτης δύο αφεντάδων" από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης  σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.
Την Τετάρτη 5/9 στις 9.30 μ.μ. παράσταση "Γκόλφω for ever" από το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο.
Τη Δευτέρα 12/9 στις 9 μ.μ. εκδήλωση του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ενώ το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου την ίδια ώρα θα γίνει η καθιερωμένη γιορτή των μεταναστών.