Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 15:01

Ξεκινά απόψε η "Ανοιξη των πλήκτρων" 

Ξεκινά απόψε για 3η χρονιά φέτος ο κύκλος πιανιστικών ρεσιτάλ "Ανοιξη των πλήκτρων" από τη "Φάρις" του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο. Σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 9 το βράδυ, στη σκηνή θα ανέβει ο Καλαματιανός πιανίστας Χρήστος Ντανάκας.

Ο κύκλος αυτός γίνεται με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των σχολών της "Φάρις" και τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος είπε πως και φέτος το πρόγραμμα θα είναι ιδιαίτερα ποιοτικό, τόσο για το κοινό όσο και για τους σπουδαστές. Οι συναυλίες θα διαρκέσουν ως τις 22 Μαΐου. 

Ο διευθυντής του Ωδείου Στάθης Γυφτάκης είπε πως θα γίνουν 8 συναυλίες και οι μουσικοί έχουν - στην πλειοψηφία τους - σχέση με τη Μεσσηνία. Ο Χρήστος Ντανάκας, όπως εξήγησε, ήταν μαθητής της τάξης της Νέλλης Σεμιτέκολο στο ΔΩΚ. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό νέο καλλιτέχνη που αυτή τη στιγμή κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία. Εχει τη δική του δεξιοτεχνία και έντονη μουσική προσωπικότητα. Ο κ. Γυφτάκης σημείωσε τα ρεσιτάλ εξυπηρετούν τόσο εκπαιδευτικούς όσο και ψυχαγωγικούς σκοπούς. 

"Οσο μπορεί, ο Σύλλογός μας θα είναι αρωγός" σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Αλέξανδρος Μπουφέας. 

Ο ίδιος ο Χρήστος Ντανάκας είπε πως το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει έργα Μπετόβεν, Αστρινίδη, Κωνσταντινίδη και Μπραμς. Σχολίασε πως είναι μεγάλη η χαρά, που επιστρέφει μετά από 4 χρόνια στην πόλη του για να δώσει αυτό το ρεσιτάλ. 

Γ.Σαρ.