Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 15:21

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα από την "Φάρις"

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα από την "Φάρις"

Οι εκδηλώσεις των σπουδαστών των Σχολών Καλλιτεχνικής Παιδείας της "Φάρις", ξεκινούν από σήμερα, με σκοπό να αποχαιρετήσουν τη σχολική χρονιά και να καλωσορίσουν το καλοκαίρι.

Η πρώτη, της Δημοτικής Σχολής Χορού θα γίνει απόψε στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας στις 9 μ.μ. με τίτλο «Ενα ταξίδι … μία διαδρομή …». 

Αύριο Τετάρτη στο Εικαστικό Εργαστήρι στην οδό Ναυαρίνου στις 8.30 μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης «Μπλε 2». Η έκθεση έργων των σπουδαστών του Εργαστηρίου θα διαρκέσει ως τις 31 Αυγούστου (Δευτέρα έως Παρασκευή, 7 - 9 μ.μ.). Την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο αμφιθέατρο Κάστρου στις 9 μ.μ. θα αρχίσει η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας «Ασπρα καράβια τα όνειρά μου». 

Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος, ο διευθυντής του Ωδείου Στάθης Γυφτάκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου Παναγιώτης Λαμπρινίδης και η υπεύθυνη της Σχολής Χορού και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Κατερίνα Κασσιούμη. 

 

ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

Με τη σειρά της η Λίλιαν Ψηλάκη πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας μίλησε για το τριήμερο εκδηλώσεων που θα γίνει στο Ιστορικό Κέντρο σε συνεργασία με το Σύλλογο της περιοχής. Αύριο Τετάρτη στις 8.30 μ.μ. θα γίνουν παιχνίδια για τους μικρούς επισκέπτες, από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στην Πλατεία Αμφείας. Την Πέμπτη στις 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Αγίων Αποστόλων ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας και ο Πολιτιστικός Βέργας θα χορέψουν και θα υπάρχει ζωντανή μουσική. 

Την Παρασκευή 1 Ιουλίου στην Πλατεία Οθωνος θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία "Μερικοί το προτιμούν καυτό" από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη στις 8.30 μ.μ.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν: στις 4 Ιουλίου θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στις 9.30 μ.μ. στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την επομένη, στο Πνευματικό και ηλεκτρονικά.

 Στις 7 Ιουλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο στις 8 μ.μ. θα γίνει αφιέρωμα στη βιντεοτέχνη από το Φεστιβάλ Μηδέν. Στις 8 Ιουλίου στην Κεντρική Πλατεία στις 9 μ.μ. θα παρουσιάσει η Φιλαρμονική Καλαμάτας τη βραδιά με τίτλο "Λιθιές και κύματα χέρι - χέρι". 

Στις 11 Ιουλίου θα γίνει η μεγάλη συναυλία του Στ. Κραουνάκη στο Κάστρο. 

Γ.Σαρ.