Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 20:57

Ο Γιάννης Δρίτσας πρωταγωνιστής σε καθημερινό σήριαλ του Mega

Γράφτηκε από την

Στο καθημερινό του Mega "Κλεμμένα όνειρα" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τον Ιανουάριο, θα πρωταγωνιστεί ο Καλαματιανός ηθοποιός Γιάννης Δρίτσας που πρωταγωνίστησε και στην καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ "Η πινακοθήκη των ηλιθίων".
«Στην καθημερινή σειρά του Mega το σενάριο βασίζεται σε μια πολύ επιτυχημένη ισπανική σειρά, ενώ το ελληνικό σενάριο υπογράφουν η Αννα Αδριανού και η Μαρία Γεωργιάδου», μας είπε ο Γιάννης Δρίτσας - για να συμπληρώσει ότι «οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι ερμηνεύονται από μια μεγάλη ομάδα γνωστών ηθοποιών - όπως ο Αλέξανδρος Σταύρου, η Ελισάβετ Μουτάφη, η Αθηνά Οικονομάκου, η Βάσω Λασκαράκη, ο Ορφέας Παπαδόπουλος, ο Κωνσταντίνος Λάγκος, η Λίλη Τσεσματζόγλου, η Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, ο Νίκος Γαλανός, η Αννα Αδριανού, η Αντα Λιβιτσάνου, η Βιβή Κόκκα, ο Γιώργος Κορμανός και πολλοί ακόμα».
Ο ίδιος ερμηνεύει το ρόλο ενός καθηγητή Πληροφορικής που διαλέγει τα αστέρια του κολεγίου όπου διδάσκει και τα προωθεί στις εταιρείες του ομίλου στον οποίο ανήκει και το κολέγιο.
Εκτός όμως από την τηλεοπτική σειρά, ο Γιάννης Δρίτσας συμμετέχει και στη θεατρική παράσταση με τίτλο "Ιστορίες Μετροπάθειας" που κάνει πρεμιέρα στις 19 Οκτωβρίου στο Studio Μαυρομιχάλη και θα παίζεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή. Πρόκειται για 7 αυτοτελείς ιστορίες των Graig Pospisil, David Riedy, Anthony P. Pennino, Stephen O' Rourke και Timothy Braun: 7 πικρές κωμωδίες, 7 συναντήσεις ετερόκλιτων ανθρώπων που η συνύπαρξή τους μέσα σ’ ένα βαγόνι του μετρό εξελίσσεται σε μια ιδιαίτερη επικοινωνία. Ιστορίες ενός παράδοξου εγκλεισμού με απρόβλεπτη κατάληξη.
Τη μετάφραση και διασκευή υπογράφουν οι Βασίλης Καρφής, Ιπποκράτης Τροβάς και Κώστας Τσάχρας, τη σκηνοθεσία ο Βασίλης Καρφής, και μαζί με το Γιάννη Δρίτσα παίζουν οι Ελένη Αγγελάκη, Κατερίνα Σαβράνη, Κατερίνα Μπιλάλη, Θάνος Κοντογιώργης και Ιπποκράτης Τροβάς.
Ομως ο Γιάννης Δρίτσας θα επιστρέφει στην Καλαμάτα κάθε εβδομάδα... με σεμινάρια υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού και αγωγής λόγου που θα γίνουν στη Σχολή Χορού της Μαρίας Λαδά. «Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή, 4 και 4 ώρες» λέει ο ίδιος. «Μου άρεσε πολύ ως ιδέα, όταν μου έγινε η πρόταση το δέχτηκα αμέσως. Αλλωστε έχω πρότερη εμπειρία καθώς έχω διδάξει αγωγή λόγου και υποκριτική. Δεν ξέρω αν τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν τώρα ή το Δεκέμβριο, γιατί έχουν εκδηλώσει αρκετά παιδιά ενδιαφέρον και οι εγγραφές συνεχίζονται», εξηγεί ο Καλαματιανός ηθοποιός.