Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 20:44

Δύο παραστάσεις από τον Κων. Ραβνιωτόπουλο στο Bar Bar - "Πρέπει να κάνω τον άλλο να γελάσει"

Γράφτηκε από την
Δύο παραστάσεις από τον Κων. Ραβνιωτόπουλο στο Bar Bar - "Πρέπει να κάνω τον άλλο να γελάσει"

Για πρώτη φορά έρχεται στην Καλαμάτα ένας από τους πιο καταξιωμένους και ταλαντούχους εκπροσώπους του stand up comedy στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, για να μας μιλήσει με το δικό του τρόπο για της γιορτές, τις σχέσεις και φυσικά για τα οικονομικά μας! Με μεγάλη πορεία πίσω του στο χώρο της κωμωδίας θα δώσει δύο παραστάσεις για το κοινό της Καλαμάτας στο Bar Bar την Κυριακή και τη Δευτέρα μετά τις 10.30 το βράδυ στις "Βραδιές Κωμωδίας"...

- Πώς βλέπεις την διαρκώς αυξανόμενη αποδοχή του stand up comedy τελευταία;
"Είναι μοιρασμένες οι απόψεις που έχω περί του θέματος... Ισως στην Καλαμάτα έτυχε να τους δείτε όλους μαζί, από την άλλη έγιναν και τα πρώτα φεστιβάλ κωμωδίας στην Αθήνα και την Ξάνθη από όπου βγήκαν αρκετά αξιόλογα άτομα, αλλά στην Αθήνα το stand up comedy πάντοτε "δούλευε" πάρα πολύ. Και στη Θεσσαλονίκη βέβαια, αλλά όχι στις επαρχιακές πόλεις".

- Μήπως είναι και οι συγκυρίες της εποχής τέτοιες όμως; Μήπως δηλαδή ο κόσμος τώρα έχει περισσότερη ανάγκη να χαλαρώσει, να γελάσει;

"Κοίταξε, ο κόσμος δε θα σκεφτεί ποτέ "α, δεν έχω χρήματα, αλλά ας πάω να γελάσω, όπου θα πληρώσω κι ένα εισιτήριο ". Πιστεύω όμως ότι πάντοτε οι θεατές γελούσαν με το stand up comedy, γιατί την ώρα που το βλέπεις το θέαμα αυτό είναι πάρα πολύ λυτρωτικό. Αποκλείεται να μην ξεχαστείς από το οτιδήποτε σε απασχολεί, οπότε θα ξεχαστείς από τα οικονομικά σου.... Εκτός αν στο θυμίσω εγώ"!

- Κωνσταντίνε πώς ξεκίνησε για σένα αυτή η ιστορία;
"Πάρα πολλά χρόνια πριν, το 1992, όταν ακόμα δεν ήξερα ότι αυτό που κάνω λέγεται stand up comedy. Το ξεκίνησα στη Θεσσαλονίκη, αλλά πάντα είχα μία έφεση στο να κάνω κάτι με το μικρόφωνο. Μετά συνέχισα στην Αθήνα με την ομάδα της Λουκίας Ρικάκη όπου έμεινα 8 χρόνια. Μιλάμε για πάνω από 1.000 παραστάσεις".

- "Σχολείο" κανονικό για σένα...
"Σε τεράστιο βαθμό, γιατί βλέπαμε και τους παλιότερους, αλλά δοκιμαζόμσταν κι εμείς".

- Σε βοήθησε όλη αυτή η εμπειρία αργότερα στον τομέα των διαφημίσεων με τον οποίο ασχολείσαι; Τι αντίκτυπο είχε στη ζωή σου;
"Αν στη ζωή μου ήμουν τόσο καλός, όσο καλός λένε ότι είμαι στο stand up, νομίζω η ζωή μου θα είχε αλλάξει πάρα πολύ. Νομίζω ότι πάνω στη σκηνή είμαι ένα τελείως διαφορετικό άτομο. Εννοείται πως και στην παρέα κάνω πλάξα και χιούμορ, αλλά νομίζω ότι στη σκηνλη μεταμορφώνομαι σε έναν άλλο άνθρωπο, πάρα πολύ χαρούμενο, αισιόδοξο, άμεσο, γρήγορο, ατακαδόρο. Δεν ξέρω αν όλα αυτά τα έχω"!

- Είναι αλήθεια αυτό που λένε και που ξέρουμε για τους κωμικούς; Πως είναι αρκετά μελαγχολικοί στη ζωή τους; Εχει τύχει να νιώσεις πιεσμένος από τους γύρω σου να... πεις κάτι αστείο;
"Δε το σκέφτομαι έτσι. Εχω τα πολλά δικά μου προβλήματα, αλλά την ώρα που παίζω, δεν το αντιμετωπίζω σαν επάγγελμα, ότι δηλαδή "πρέπει να κάνω τον άλλο να γελάσει". Είναι μια αυτόματη λειτουργία στην οποία μπαίνω ψυχικά από τη στιγμή που πιάνω το μικρόφωνο. Εχω νιώσει μετά από πολλές παραστάσεις, πραγματικά πλήρης".

- Για την εμφάνιση της Καλαμάτας τι μας έχεις ετοιμάσει;

"Αυτό που μου αρέσει πολύ ως κωμικός, είναι η αποδόμηση των πραγμάτων. Στο πρώτο μέρος ο "στόχος" μου θα είναι οι γιορτές, το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει πολλά πράγματα, οικονομία, σχέσεις, ζευγάρια, τηλεμάρκετινγκ και... Πάγκαλο μάλλον, γιατί του έχω αδυναμία. Είναι ένα δύσκολο θέμα, αλλά δε μπορείς να μη πεις για αυτόν αν είσαι σατυρικός καλλιτέχνης! Πιστεύω θα γελάσει πολύ ο κόσμος".




NEWSLETTER