Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 20:03

Ο Μάριος Βραχάτης στην “Ε” για το “Master chef” και την Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ο Μάριος Βραχάτης στην “Ε” για το “Master chef” και την Καλαμάτα

Οι φαν του “Master chef” τον αποκαλούσαν “ο Καλαματιανός” κάθε φορά που ξεκινούσε το φετινό σόου, που έσπασε τις μετρήσεις τηλεθέασης.

Ο Μάριος Βραχάτης, ο μάγειρας που ξεχώρισε όχι μόνο για το ταλέντο αλλά και για το ήθος και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, μίλησε στην “Ε” για τους δεσμούς του με την Καλαμάτα, τα παιδικά του χρόνια και για όσα έγιναν στο παιχνίδι. Σε αυτή τη φάση βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία και κάνει όνειρα για να αναπτύξει τη δουλειά του...

- Μίλησέ μας λίγο για τη σχέση που έχεις με την πόλη της Καλαμάτας...

“Οι δεσμοί μου με την Καλαμάτα είναι συγγενικοί, αφού κατάγεται από εδώ ο μπαμπάς μου και την επισκέπτομαι συχνά για να δω συγγενείς και φίλους. Η Κρήτη είναι ο τόπος της γέννησής μου, εκεί βαπτίστηκα, αλλά η Σαλαμίνα είναι ουσιαστικά ο τόπος όπου μεγάλωσα, εδώ θα δουλέψω στο εξής”.

- Σε τι φάση της ζωής σου σε πετυχαίνει αυτή η συνέντευξη;

“Η ζωή μου αυτή την περίοδο είναι ένα καθημερινό δημιουργικό τρέξιμο, εφόσον έχω δρομολογήσει διαδικασίες για το άνοιγμα της δικής μου επιχείρησης στην περιοχή της Σαλαμίνας, κάτι που τόσο καιρό ήθελα και θεωρώ ότι καθυστέρησα κιόλας. Το ύφος της επιχείρησης είναι ανάλογο του πρώτου μου πιάτου στο “Master chef” και του στυλ που με καθιέρωσε, επομένως θα ανοίξω ένα burgerάδικο”.

- Βλέπεις ότι το “Master Chef” σε βοήθησε επαγγελματικά μέχρι αυτή τη στιγμή;

“Το “Master chef” με δίδαξε αρκετά πράγματα και μου έδωσε ιδέες για την πορεία μου στο χώρο, αλλά κυρίως εκεί εξέτασα πολύ τον εαυτό μου, τα όρια και τις αντοχές μου. Οσον αφορά στην αναγνωρισιμότητα που αποκτιέται με τη συμμετοχή σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι, σίγουρα βοηθά και δίνει την ώθηση και το θάρρος σε ένα νέο άνθρωπο να δοκιμάσει νέα πράγματα στη ζωή του, με τη στήριξη του κοινού που τον έχει ξεχωρίσει και αγαπήσει”.

- Η αγάπη αυτή για τη μαγειρική υπήρχε από μικρή ηλικία ή αναπτύχθηκε μεγαλώνοντας;

“Η μαγειρική προϋπήρχε σαν σκέψη από μικρή ηλικία, αλλά φαίνεται να αναδεικνύεται ως η μεγάλη αγάπη της ζωής μου όσο τα χρόνια περνούν”.

- Αν σου δινόταν η ευκαιρία να μαγειρέψεις για έναν επώνυμο της επιλογής σου, ποιον θα διάλεγες;

“Αν είχα τη δυνατότητα να δημιουργήσω πιάτα για κάποιον διάσημο θα ήθελα να μαγειρέψω για τους καταξιωμένους σεφ της Ελλάδας Χριστόφορο Πέσκια και Δημήτρη Σκαρμούτσο και από ξένους για τον Ferran Adria”.

- Πιστεύεις ότι τα δύσκολα παιδικά σου χρόνια στάθηκαν εμπόδιο στο να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα ή υποστηρίζεις την άποψη ότι "όλα για κάποιο λόγο γίνονται";

“Η δυσκολία των παιδικών μου χρόνων, η ζωή μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες, αποτέλεσαν μαθήματα ζωής στα οποία πρέπει να ασκείς και να αναδεικνύεις τον δυνατό σου εαυτό, κυρίως με πίστη, αφοσίωση, αλλά και συνεχή αγώνα”.

- Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που σε βοήθησαν να αγαπήσεις τη μαγειρική μέσα στο μοναστήρι που πήγαινες μικρός;

“Το μεγάλωμά μου σε μοναστήρι και ο δρόμος του Θεού ενίσχυσε αρκετά τα στοιχεία της αγάπης για την κουζίνα. Με ενέπνευσε να δω τη μαγειρική και από τη φιλανθρωπική της διάσταση, αυτή της ανιδιοτελούς προσφοράς του φαγητού και της αγάπης σε άτομα που το χρειάζονται μέσω των συσσιτίων”.

- Μετά την αποχώρησή σου από το παιχνίδι δημιουργήθηκαν αρκετές διαφωνίες και προβλήματα μεταξύ των παικτών. Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

“Υστερα από την αποχώρησή μου από το παιχνίδι δημιουργήθηκαν πράγματι διάφορες καταστάσεις και ενδεχομένως προβλήματα και είδαμε άσχημες συμπεριφορές με βρισιές και καβγάδες μεταξύ των παικτών. Οσο εξελίσσεται ένα παιχνίδι, είναι λογικό να φαίνεται όλο και πιο πολύ ο χαρακτήρας καθενός και δεν γίνεται να ταιριάζουν όλοι με όλους. Κι εγώ ξαφνιάστηκα με κάποια πράγματα που είδα”.

- Εχεις ξεχωρίσει κάποια άτομα μέσα στο παιχνίδι;

“Από την αρχή έχω ξεχωρίσει κάποιους χαρακτήρες και θα μπορούσα να διατηρήσω σχέσεις και εκτός από το παιχνίδι με τους Δημήτρη Τσίκιλη, Χαράλαμπο Χατζηπροδρόμου, Σάββα Ληχανίδη και Χρήστο Γλωσσίδη”.

 


NEWSLETTER