Κυριακή, 06 Μαϊος 2012 10:41

Στέφη Πουλοπούλου: Με τον Λαζόπουλο σε όλο τον κόσμο

Γράφτηκε από την

Η Καλαματιανή ηθοποιός Στέφη Πουλοπούλου γνωστή από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις στους Single και στο L.A.P.D. ετοιμάζει τις βαλίτσες της, καθώς συμμετέχει στην περιοδεία που θα κάνει τη φετινή χρονιά ο Λάκης Λαζόπουλος σχεδόν σε όλον τον κόσμο.

Η περιοδεία ξεκινάει στις 12 Μαΐου και η Στέφη μάς μίλησε γι' αυτήν, για τους Καλαματιανούς μουσικούς που συμμετέχουν, αλλά και για τις σκέψεις της για τις εκλογές.


- Συνεργασία με το Λάκη Λαζόπουλο λοιπόν... και μάλιστα ανά τον κόσμο!
«Ναι, πραγματικά είναι καταπληκτικό! Η περιοδεία μας θα είναι σε πρώτη φάση 12 Μαΐου με 1 Ιουνίου στην Ευρώπη -Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Σουηδία- και επιστρέφουμε 2 Ιουνίου. Η δεύτερη φάση είναι μέσα στο καλοκαίρι. Τέλος Ιουνίου να παίξουμε κάποιες παραστάσεις στην Κύπρο κι έπειτα πάμε για φθινόπωρο - χειμώνα σε Αμερική, Καναδά. Δηλαδή θα γυρίσουμε όλο τον κόσμο...».

- Πώς έγινε η συνεργασία αυτή;
«Απρόβλεπτα. Πήγα σε μια ακρόαση, έτσι χωρίς να προηγηθεί τίποτα άλλο κι "έκατσε" τελικά».

- Το πρότζεκτ τι είναι;

«Αυτό που κάνει ο Λάκης είναι μια δίωρη επιθεώρηση με διάφορα νούμερα δικά του, χαρακτήρες και των Μήτσων αλλά και γνωστοί χαρακτήρες από τους Μήτσους, χαρακτήρες καινούργιοι και παλιότεροι του Λάκη. Βγαίνει λοιπόν και τα λέει, με βασικότερο θέμα βέβαια την κρίση που περνάμε και το πώς χειριζόμαστε την εικόνα που έχουμε οι ίδιοι για τους εαυτούς μας και οι ξένοι για μας, με το εκρηκτικότατο, ευφυέστατο χιούμορ που έχει ο Λάκης Λαζόπουλος. Οι υπόλοιποι -συνολικά έξι- ηθοποιοί είμαστε μαζί του στη σκηνή, τραγουδάμε, χορεύουμε, έχουμε σκηνές μαζί του.
Οι υπόλοιποι ηθοποιοί είναι ο Μιχάλης Κουμαριανός, ο Γιώργος Ρουστέμης, η Γιώτα Τσίτσου, ο Φώτης Καράλης και ο Χάρης Τζωρτζάκης».

- Είναι κι άλλοι Καλαματιανοί μαζί;
«Ναι είναι οι δύο από τους τέσσερις μουσικούς μας. Ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος ο μαέστρος και ο Σταύρος Δεριζιώτης στο μπουζούκι. Γενικά έχουμε φτιάξει μια ομάδα που είμαι πολύ χαρούμενη που υπάρχει, γιατί θα είναι πολλές οι μέρες που θα είμαστε στο εξωτερικό και το πιο σημαντικό είναι να έχεις καλούς συνεργάτες. Μπορεί να σας ακούγεται πολύ συνηθισμένο, αλλά πράγματι είναι σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις η ομάδα να είναι δεμένη γιατί γίνεται και η δουλειά πιο εύκολη. Σκεφτείτε ότι σε μια τέτοια περιοδεία αντιμετωπίζουμε και δυσκολίες τεχνικές, πάμε σε θέατρα μεγάλα που δεν τα ξέρουμε, στήνουμε και ξεστήνουμε κάθε μέρα, οι ρυθμοί δηλαδή είναι γρήγοροι, υπάρχει λοιπόν κούραση και τριβή μεγαλύτερη. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί πρέπει και η ομάδα να είναι δεμένη».

- Ο Λαζόπουλος πώς είναι σ' αυτή την ομάδα;
«Είναι εξαιρετικός αλήθεια. Είμαι πολύ τυχερή που μου δίνεται η ευκαιρία να τον γνωρίσω από τόσο κοντά, να ανήκω στην ομάδα του. Είναι ένα πλάσμα ευφυέστατο, τρομακτικά εργατικός... Μπορεί να δουλεύει 25 ώρες το εικοσιτετράωρο και με πολλή αγάπη μάλιστα και αφοσίωση και καθόλου ψυχαναγκασμό. Την ίδια στιγμή δε, είναι πολύ γενναιόδωρος σε καλλιτεχνικό αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο. Μ' εμάς τους νέους είναι πολύ ανοιχτός, πρόθυμος, διαθέσιμος. Πραγματικά υπέροχος συνεργάτης».

- Η ικανότητά του να επηρεάζει τον κόσμο είναι γνωστή. Γνωρίζοντάς τον από κοντά, η ικανότητά του αυτή πολλαπλασιάζεται; Πιάνεις τον εαυτό σου να κρέμεται από τα χείλη του;
«Αμα σου πω το αντίθετο; Δηλαδή, έχω πιάσει πολλές φορές το Λάκη να περιμένει τι θα πούμε εμείς και τον παραδέχομαι! Μην παρεξηγηθώ, εννοώ ότι είναι ο άνθρωπος που θα κάτσει να ακούσει εμάς τους νέους τι θα πούμε. Είναι ένας άνθρωπος που ακούει πολύ, γι' αυτό και ξέρει πολλά. Το να ακούς προϋποθέτει και μια ταπεινότητα απέναντι στα πράγματα και είναι κάτι που εκτιμώ πολύ σ' αυτόν τον άνθρωπο. Γνωρίζει βλέποντας, ψάχνοντας και από κει και πέρα άσχετα με το αν συμφωνείς ή διαφωνείς μ' αυτά που λέει, δεν μπορείς παρά να σεβαστείς το ότι δεν μιλάει στον αέρα».

- Ποιες είναι οι σκέψεις που κάνεις για ό,τι ζούμε, σε συνδυασμό ότι έχουμε και εκλογές;
«Θέλω να είμαι ρεαλίστρια κατ' αρχήν και ως εκ τούτο θεωρώ ανόητο να πιστεύουμε ότι θα γίνει κάτι μαγικό και θα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο.
Δεν θα γίνουν θεαματικές αλλαγές αν δεν κουνηθούμε εμείς κι αν δεν πάρουμε χαμπάρι ότι έχουμε πέσει σε μια λούμπα όλοι μαζί κι όλοι μαζί πρέπει να βγούμε.
Σε σχέση με τα κόμματα και τις επιλογές, θεωρώ ότι σίγουρα υπάρχει πρόθεση να αλλάξει το σκηνικό, αλλά φοβάμαι πολύ δύο μερίδες του εκλογικού σώματος που είναι οι μεγάλοι άνθρωποι και οι πολύ μικροί που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και που δεν έχουν ζήσει το πριν, το τώρα, δεν σκέφτονται το μετά. Κάτι που μου δίνει λίγο πίστη είναι ότι πολλοί απέχοντες όλων των προηγούμενων χρόνων θα ψηφίσουν σ' αυτές τις εκλογές κι ελπίζω κάτι να σηματοδοτήσει αυτό».

- Ποια ευχή κάνεις για το μέλλον;
«Να ζούμε χωρίς φόβο για το αύριο!».