Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 09:33

Πού κελαηδάει το «Μπλε Καναρίνι»;

Πού κελαηδάει το «Μπλε Καναρίνι»;

 

Ετοιμο για το άνοιγμα της εστίασης σε λίγες μέρες δηλώνει το νέο στέκι της γεύσης στην Καλαμάτα, το “Μπλε Καναρίνι”, που βρίσκεται στην οδό Κρήτης 34.

Ο ιδιοκτήτης του, σεφ Κωνσταντίνος Βασιλειάδης μοιράζεται έτσι με τους αναγνώστες της “Ε”, τις πρώτες σκέψεις του για τη σημαντική αυτή περίοδο. 

- Το “Μπλε Καναρίνι” ξεκίνησε με την προοπτική να γίνει takeaway μαγειρείο ή ήταν μια απόφαση που πάρθηκε λόγω της καραντίνας;

«Οταν άνοιξα το μαγαζί μέσα στην καραντίνα, το ήξερα ότι δε θα μπορούμε να δεχτούμε κόσμο κανονικά. Το γεγονός αυτό με βοήθησε, μου έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσω το takeaway. Μέχρι στιγμής πηγαίνει πολύ καλά, κυλάει το takeaway και το delivery μέσω efood. Τώρα είμαστε έτοιμοι να ανοίξει η εστίαση, να υποδεχτούμε τον κόσμο και στον έξω χώρο».

 

- Πώς είναι η ανταπόκριση μέχρι τώρα; Γιατί στην καραντίνα πολύς κόσμος μαγείρευε στο σπίτι και ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας έμεινε χωρίς δουλειά.

«Την ανταπόκριση μέχρι στιγμής την έχω δει πολύ θετική. Ο κόσμος ενθουσιάζεται, ειδικά με τα πιάτα που είναι πιο δημιουργικά, πάνω στην παραδοσιακή κουζίνα. Οι φίλοι που μας προτιμούν θέλουν να βλέπουν καλή πρώτη ύλη, παραδοσιακά φαγητά, φαγητά που τα καταλαβαίνουν. Απλά να είναι ελαφρώς πιο δημιουργικές οι συνταγές. Χωρίς κάτι να τους παραξενεύει».

- Τα πιάτα τα έχεις επιμεληθεί μόνος σου; Πώς έχεις καταλήξει σε αυτά;

«Καταρχάς κάθε μέρα αλλάζουμε το μενού, οπότε δεν υπάρχει κάτι στάνταρ. Κάποια πιάτα επαναλαμβάνονται, αυτά που αρέσουν στον κόσμο. Σίγουρα υπάρχουν και επισκέπτες που ζητάνε κάποια συγκεκριμένα φαγητά και τους τα φτιάχνουμε, Μιλάμε με όσους μας επισκέπτονται, για το τι τους αρέσει και τι όχι. Στην ουσία ο κόσμος φτιάχνει το μαγαζί, όχι εμείς».

 

- Πώς είναι μια τυπική ημέρα στο “Μπλε Καναρίνι”;

«Γίνεται μια προεργασία την προηγούμενη. Την ίδια μέρα από το πρωί πάω στα μαγαζιά, στο λιμάνι για να δω τα θαλασσινά και μετά στη λαϊκή. Το μενού βγαίνει αναλόγως με τις πρώτες ύλες».

 

- Η παράδοση της νηστείας τηρείται ακόμα;

«Μπορώ να πω ότι ένα 70% νηστεύει. Υπάρχει ζήτηση πολλή στη γαριδομακαρονάδα, στα ζυμαρικά με μανιτάρια, στα λαδερά».

 

- Είναι θέμα νηστείας ή πολύ κόσμος έχει γίνει πλέον vegan, vegetarian;

«Εχει βοηθήσει πολύ αυτή η τάση. Η Ελληνική κουζίνα είναι μια κουζίνα η οποία έχει σαν βάση τις συνήθειες των vegan και των vegetarian. Εχουμε φοβερά φαγητά. Υπάρχουν άπειρες επιλογές. Αν πας μια βόλτα στην λαϊκή αγορά και κλείσεις τα μάτια, από τη μυρωδιά και μόνο θα βρεις κάτι… μαγικό. Στην Λαϊκή Αγορά της Καλαμάτας κάθε φορά ανακαλύπτω κάτι καινούργιο. Τα φρέσκα μπιζέλια, τα διάφορα χόρτα, τα μυρωδικά»!

- Πριν το τωρινό άνοιγμα της εστίασης τι σκέψεις κάνεις;

«Βλέπω ότι ανεβαίνει πολύ το επίπεδο, όσον αφορά τις υπηρεσίες της γεύσης και της εστίασης γενικότερα. Αυτό είναι κάτι πολύ ευχάριστο για την Καλαμάτα και για την Μεσσηνία. Βλέπω ότι γινόμαστε γαστρονομικός προορισμός. Γι’ αυτό και στόχος μου είναι να μείνω πιστός στην Μεσσηνιακή κουζίνα και φυσικά στην Μεσογειακή».

Γ.Σαρ.