Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 11:49

Η Ζανέτ Καπούγια στην "Ε": "Η μουσική είναι μόνο μία, δε διαλέγεις, σε διαλέγει"

Γράφτηκε από την
Η Ζανέτ Καπούγια στην "Ε": "Η μουσική είναι μόνο μία, δε διαλέγεις, σε διαλέγει"

Για πρώτη φορά στην Καλαμάτα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα η τραγουδίστρια Ζανέτ Καπούγια, στη σκηνή του "Yachting cafe" στη Μαρίνα, όπου ερμήνευσε μοναδικά Αργεντίντικες τάνγκο μελωδίες. Το 2009 η Janet βραβεύτηκε στο Παρίσι από την Unesco σαν ερμηνεύτρια του τάνγκο.

 

- Τι εντυπώσεις σας άφησε το πρώτο live σας στην Καλαμάτα;

Το "Yachting cafe" είναι ένας πολύ όμορφος χώρος στην πόλη σας. Ηταν σαν να βρισκόμαστε σε ένα πλοίο και να ταξιδεύαμε με τον κόσμο, που ήταν διψασμένος για μια φυγή, μέσω της τέχνης και της μουσικής. Η επαφή με το κοινό ήταν πολύ θετική γιατί δεν ήταν μια επαφή με ακροατές, αλλά πάνω απ' όλα ανθρώπους".

- Μετά από τα τόσα χρόνια στο τραγούδι ποιο είδος θα λέγατε πως σας εκφράζει, σας ταιριάζει περισσότερο;

"Η μουσική είναι μόνο μία, δε διαλέγεις, σε διαλέγει. Μ' ένα μαγικό τρόπο μπορώ να προσαρμόσω τα τραγούδια σαν μια ενδυμασία η σαν φόρεμα που μου ταιριάζει. Η έννοια της αγάπης, της ανθρωπιάς και κοινωνίας είναι αυτό που μεταφέρει ο καλλιτέχνης σ' όλους τους χώρους".

- Πώς κύλησε για σας καλλιτεχνικά ο φετινός χειμώνας;

"Είναι μια βουτιά στο κενό που πρέπει να κάνει κανείς χωρίς να το σκεφτεί. Μια πραγματικότητα που μπορεί να καταστρέψει την μεταφορά των αισθημάτων μας στη θλιβερή πραγματικότητα".

- Πώς εξηγείτε το ότι έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια το αργεντίνικο τάνγκο στην Ελλάδα και η αντίστοιχη μουσική;

"Πολύ απλά, το τάνγκο είναι η σημαντική ψυχική επαφή.Παρομοιάζεται με το ζεϊμπέκικο και το ρεμπέτικο, δηλαδή με το λαϊκό τραγούδι. Η ιστορία του τάνγκο είναι πολύ βαθιά και αυτό είναι το πιο αγαπημένο είδος μουσικής και χορού παγκοσμίως. Δυστυχώς στην Ελλάδα άργησε να το αγαπήσει ο κόσμος. Ηταν μια ανησυχία που κουβαλούσα πολλά χρόνια".

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER