Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 08:13

Η Ευθυμία Μισιρλή στην «Ε» για το φενγκ σούι: «Είναι η τέχνη εναρμόνισης της ενέργειας στον χώρο μας»

Γράφτηκε από την
Η Ευθυμία Μισιρλή στην «Ε» για το φενγκ σούι: «Είναι η τέχνη εναρμόνισης της ενέργειας στον χώρο μας»

 

Το φενγκ σούι είναι η θετική ενέργεια στον χώρο, στους ανθρώπους γύρω μας, σε εμάς τους ίδιους, είναι η ισορροπία μεταξύ του θετικού και του αρνητικού.

Η θετική ενέργεια είναι τα πάντα, αναφέρει η ειδικός του φενγκ σούι Ευθυμία Μισιρλή, η οποία μοιράζεται μαζί μας τις επαγγελματικές της συμβουλές για το πώς θα δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο και αρμονικό σπίτι και θα γεμίσουμε κάθε πτυχή της ζωής μας με φως και θετική ενέργεια.

 

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

  

- Γιατί να κάνουμε φενγκ σούι στον χώρο μας; Εχει άμεση επίδραση στο άτομο που ζει εκεί;

Το φενγκ σούι είναι η θετική ενέργεια στον χώρο, στους ανθρώπους γύρω μας, σε εμάς τους ίδιους, είναι η ισορροπία μεταξύ του Yin και του Yang, του θετικού και του αρνητικού. Είναι η τέχνη εναρμόνισης της ενέργειας στον χώρο μας.

Διαμορφώνοντας τον χώρο μας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ζούμε ήρεμα και αρμονικά, προκαλούμε την ευημερία, την υγεία, τον πλούτο και την ευτυχία στην ζωή μας.

Με το να έχουμε μια αρμονική διάταξη στα αντικείμενα στο χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε αποφεύγουμε τις συχνές ασθένειες, την αρνητική ενέργεια από τους γύρω μας, τις κακοτοπιές, την κακή τύχη. Αλλιώς καταλήγουμε να μην μπορούμε να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε, υποφέρουμε από πονοκεφάλους και άγχος, σε πολλές περιπτώσεις και από αρρώστιες και η ζωή μας βρίσκεται σε μια συνεχή αναστάτωση.

Για να πετύχουμε εξισορρόπηση της θετικής και της αρνητικής ενέργειας εφαρμόζουμε φενγκ σούι στο σπίτι μας αλλά και γενικότερα στο τρόπο σκέψης και στην συμπεριφορά μας. Είναι λογικό να συμβούν άσχημα γεγονότα και μετά την εφαρμογή του φενγκ σούι, όμως πλέον αυτά μετά την εφαρμογή της θετικής του ενέργειας, θα έχουν το λιγότερο δυνατό δυσμενές αντίκτυπο σε εμάς και με την μικρότερη διάρκεια έτσι ώστε γρήγορα να επανέλθουμε στην προηγούμενη θετική πορεία μας.

  

- Μερικά βασικά στοιχεία του φενγκ σούι που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι άνθρωποι όταν αγοράζουν ακίνητα;

Η αγορά ενός ακινήτου είναι για πολλούς στόχος ζωής και γι’ αυτό είναι σημαντικό το σπίτι ή ο επαγγελματικός χώρος που θα επιλέξουμε να είναι όσο το δυνατό πιο ευνοϊκά ενεργειακά για εμάς.

Τα  τρία σημεία που θα χρειαστεί να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σύμφωνα με το φενγκ σούι είναι:

Η τοποθεσία. Να μην είναι σε αδιέξοδο, σε διασταύρωση δρόμων, δίπλα σε νεκροταφείο ή πάνω σε ρέμα λόγω στάσιμης ροής της ενέργειας που έχουν αυτά τα σημεία.

Το ενεργειακό αποτύπωμα του παρελθόντος του ακινήτου.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία του ακινήτου που πρόκειται να αγοράσουμε καθώς οι τοίχοι ενός χώρου απορροφούν την ενέργεια όλων όσων συμβαίνουν σε αυτόν. Έτσι, εάν υπάρχει ένα μοτίβο αρνητικών γεγονότων που σχετίζονται με ένα σπίτι ή μια επιχείρηση (όπως πρόωροι θάνατοι, ατυχήματα, διαλυμένη επιχείρηση κ.ά.), αυτό θα έχει αρνητικό ενεργειακό αντίκτυπο και στη ζωή την δική μας που θα ζήσουμε ή θα εργαστούμε σε αυτό το χώρο.

Ο προσανατολισμός της πόρτας εισόδου να είναι νότιος, νοτιοανατολικός ή ανατολικός που θεωρούνται σύμφωνα με το φενγκ σούι οι πιο ευνοϊκοί προσανατολισμοί για άνοδο και ευημερία.

 

 

- Πως μπορεί να βοηθήσει το φενγκ σούι σε ένα νέο ξεκίνημα;

Σύμφωνα με την αρχαία τέχνη του φενγκ σούι το περιβάλλον μας διαμορφώνεται σύμφωνα με τους κανόνες θετικής ενέργειας για αρμονία, ισορροπία και ευημερία στην ζωή μας. Πολύ περισσότερο όταν επιθυμούμε ένα καινούριο ξεκίνημα στην ζωή μας όπως μια συμβίωση, όταν κάνουμε ένα καινούριο επαγγελματικό εγχείρημα, μια αλλαγή στον χώρο που ζούμε ή εργαζόμαστε. Είναι λογικό πως σε ένα περιβάλλον που μελαγχολούμε ή στεναχωριόμαστε με τα έπιπλα ή τα αντικείμενα που αντικρίζουμε όταν ζούμε ή εργαζόμαστε σε αυτό, δεν έχουμε κίνητρο για να προσπαθήσουμε για να καλυτερεύσουμε την ζωή μας και να παλέψουμε για όλα όσα μας αξίζουν. Το φενγκ σούι εφόσον εφαρμοστεί στον χώρο μας με επιμέλεια, θα μας ενισχύσει ενεργειακά, καθώς το περιβάλλον γύρω μας θα είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μας δίνει την αίσθηση της προτροπής, της δύναμης και του στόχου ώστε να μας οδηγήσει στο μονοπάτι της ευημερίας και να πετύχουμε όλα όσα επιθυμούμε.

 

- Θα λέγατε ότι η εφαρμογή του βοηθά την ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού και την συναισθηματική του ισορροπία;

Όταν εφαρμόζουμε το φενγκ σούι στον χώρο μας φυσικά και θέλουμε πέρα από την ευημερία και την ισορροπία στην ζωή μας, το καλύτερο δυνατό για τους μικρούς θησαυρούς της ζωής μας, τα παιδιά μας!

Θέλουμε να έχουν πάντα υγεία, να είναι γερά και δυνατά αλλά και να είναι συγκεντρωμένα στην μελέτη τους, να είναι ισορροπημένα ψυχικά.

Χωρίς εντάσεις στις διαπροσωπικές τους σχέσεις με τους φίλους και τους δασκάλους στο σχολείο τους αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Όταν ένα παιδί δεν έχει καλό, ομαλό, συνεχόμενο ύπνο, χωρίς εφιάλτες, είναι εριστικό, προκαλεί εντάσεις με τα αδέρφια του, τους γονείς και τους γύρω του, είναι κλεισμένο στον εαυτό του, καλό θα είναι αφού φυσικά έχουμε αποκλείσει παθολογικά αίτια, να αναζητήσουμε την αιτία στον χώρο που ζει, κοιμάται, διαβάζει και παίζει δηλαδή περνά τουλάχιστον το 80% της ημέρας του, το δωμάτιό του.

Τα παιδιά επειδή είναι πιο “παρθένοι” οργανισμοί από εμάς τους μεγάλους αντιλαμβάνονται τα εξωτερικά δυσάρεστα ερεθίσματα πολύ πιο έντονα με αποτέλεσμα να έχουν πιο έντονες αντιδράσεις.

Για παράδειγμα ένα μη ευνοϊκό χρώμα στους τοίχους του δωματίου πιθανώς έναν ενήλικα να μην τον “πιάνει” συναισθηματικά, το παιδί όμως το αγγίζει καθώς του θυμίζει κάτι που το στεναχώρησε.

Το φενγκ σούι «ακούει» την προσωπική ενέργεια του παιδιού και την αποτυπώνει μέσω της ευνοϊκής χωροθεσίας στο περιβάλλον γύρω του με αποτέλεσμα να διαμορφώνει τον χώρο του για να το υποστηρίξει ενεργειακά με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

- Τρεις συμβουλές για το παιδικό δωμάτιο;

Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να έχει το δικό του χώρο μέσα στο σπίτι ακόμα και αν αυτός είναι μια μικρή γωνιά και όχι ολόκληρο δωμάτιο. Χρειάζεται να διαμορφώσουμε έστω και μια πλευρά του δωματίου αποκλειστικά με τα χρώματα, τα σχέδια και τα αντικείμενα που επιθυμεί το παιδί έτσι ώστε ενεργειακά να έχει το αίσθημα της ασφάλειας και της βάσης όταν ζει σε αυτό.

Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές στο παιδικό δωμάτιο, τηλέφωνα, τηλεοράσεις και ο υπολογιστής, εάν αυτός είναι απαραίτητος να κλείνει την νύχτα και να μην μένει σε στάση αναμονής.

Φροντίζουμε να τοποθετήσουμε το κρεβάτι του παιδιού στα ανατολικά, τα νοτιανατολικά ή βόρεια του δωματίου καθώς αυτές είναι οι πιο ευνοϊκές θέσεις ενεργειακά  για παιδιά μικρής ηλικίας και βρέφη.

 

- Με ποιο τρόπο μπορεί να διαμορφωθεί ένα φοιτητικό δωμάτιο ώστε να υποστηρίζεται ενεργειακά η μάθηση και η γνώση;

Είναι σημαντικό ο σπουδαστής να επιλέξει για το δωμάτιό του αντικείμενα και έπιπλα που ενεργειακά θα τον υποστηρίξουν σε αυτή την φάση ανάπτυξης της ζωής του.

Αρχικά θα χρειαστεί να τοποθετήσουμε το γραφείο του στην ανατολική, νοτιοανατολική, νότια ή βορειοδυτική πλευρά του δωματίου του που είναι οι πιο ευνοϊκές πλευρές στον χώρο για εστιασμό και συγκέντρωση ενώ παράλληλα θα φροντίσουμε το προσκέφαλο του κρεβατιού να ακουμπά σε συμπαγή τοίχο ιδανικά στα βόρεια για πιο ήρεμο ύπνο.

Τέλος προσθέτουμε στον χώρο τα 5 στοιχεία του φενγκ σούι: Φωτιά, Γη, Μέταλλο, Νερό και Ξύλο. Κάθε Στοιχείο διακρίνεται από ένα χαρακτηριστικό σχήμα, χρώμα και σύνολο χαρακτηριστικών. Οταν συμπεριλάβουμε ένα σύνολο από όλα αυτά τα στοιχεία στο φοιτητικό δωμάτιο, ο χώρος θα γίνει πιο ισορροπημένος, άνετος και αρμονικός για τον φοιτητή που θα ζει σε αυτόν. Για παράδειγμα, το κόκκινο είναι το χρώμα του στοιχείου της Φωτιάς, όπως επίσης και τα κεριά και τα τριγωνικά σχήματα που προσθέτουν δύναμη και ένταση στον χώρο. Το κίτρινο είναι ένα χρώμα του στοιχείου της Γης, όπως το τετράγωνο σχήμα και τα κεραμικά διακοσμητικά που μας βοηθούν στο να ισορροπούμε και να έχουμε πιο σταθερές και εμπεριστατωμένες απόψεις. Το λευκό χρώμα, το μέταλλο ως υλικό και το οβάλ σχήμα είναι χαρακτηριστικά του στοιχείου του Μετάλλου που μας υποστηρίζουν στην εστίαση και στην συγκρότηση. Το μπλε και το μαύρο χρώμα όπως επίσης και τα ακανόνιστα σχήματα αντιπροσωπεύουν το στοιχείο του Νερού που μας κρατά χαλαρούς και ήρεμους ενώ ξύλινα διακοσμητικά με αποχρώσεις πράσινου χρώματος και παραλληλόγραμμου σχήματος προσθέτουν το στοιχείο του Ξύλου στον χώρο και μας βοηθούν στο να επεκτείνουμε την γνώση και την επιθυμία για αναζήτηση και εξέλιξη.

 

- Εν συντομία, μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το Feng Shui Interior Design και για εσάς;

Η Feng Shui Interior Design ιδρύθηκε το 2004 με αποκλειστικό αντικείμενο την εφαρμογή της ευνοικής χωροθεσίας φενγκ σούι και γεωπαθητικού/ηλεκτρομαγνητικού ελέγχου σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους, στην Ελλάδα και το εξωτερικό από μένα, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στην Mastery Academy of Chinese Metaphysics του Dato Joey Yap.

Το φενγκ σούι είναι πολύπλοκος συνδυασμός πρακτικών που συνδυάζουν τον χώρο και τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σε αυτόν.

Το να κάνουμε φενγκ σούι με συμβουλές από διάφορα βιβλία, από άρθρα ή οπουδήποτε αλλού, ενώ είναι σωστό σε ότι αφορά την θεωρητική πλευρά, εν τούτοις  στην πράξη αφενός είναι δύσκολο στην εφαρμογή αφετέρου είναι πολύ γενικές οδηγίες και δεν αφορούν το συγκεκριμένο άτομο που τις διαβάζει ή τον συγκεκριμένο χώρο που εφαρμόζονται.

Το τι ταιριάζει σε κάθε άτομο και κάθε χώρο ξεχωριστά μπορεί να το εξετάσει μόνο ένας επαγγελματίας σύμβουλος φενγκ σούι ο οποίος κάνει μελέτη ειδικά για τον συγκεκριμένο χώρο και τα συγκεκριμένα άτομα που ζουν ή εργάζονται εκεί.

Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος ως Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας φενγκ σούι.

 


Feng shui interior design
Τηλέφωνο: 2109855778
Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων με την εφαρμογή Φενγκ Σούι
Προσωπικές συνεδρίες Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας    


NEWSLETTER