Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023 17:17

Παναγιώτης Τάσου: Παίζει λύρα και του αρέσει η παράδοση

Γράφτηκε από την

Ο Παναγιώτης Τάσου, μαθητής σήμερα της Α' τάξης του 2ου Λυκείου Καλαμάτας, παίζει λύρα και του αρέσει η παράδοση.

Η οικογένεια του Παναγιώτη, ουδεμία σχέση είχε με το νησί της Κρήτης αλλά αυτός ο γλυκός ήχος της λύρας, άγγιξε την καρδιά του, και όπως λέει ο ίδιος, τον μάγεψε!

Μαθητής τότε, της Στ' Δημοτικού, είδε τον Βασίλη Σκουλά στην τηλεόραση και κόλλησε. Δέθηκε με τη λύρα που του αγόρασε ο πατέρας του και παρά το γεγονός ότι δεν είχε κάποιο δάσκαλο να τον καθοδηγήσει, σε βάθος χρόνου με πάρα πολλή δουλειά και καθημερινή μελέτη, ανεβαίνοντας ακόμα και στην ταράτσα του σπιτιού του για να μην ενοχλεί κανέναν, όπως δηλώνει, τα κατάφερε. Σήμερα ο Παναγιώτης, όπως λέει, έχει έτοιμα 13 κομμάτια κρητικής μουσικής δικά του.

Την περασμένη Κυριακή, ο 15χρονος μαθητής, ήταν καλεσμένος από τον πρόεδρο του κρητικού σωματείου "Ο Ψηλορείτης" Κώστα Καπετανάκη στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Κρητών Χολαργού – Παπάγου. Ως επίτιμος καλεσμένος, άνοιξε την μουσική εκδήλωση συνοδευόμενος από καταξιωμένους μουσικούς καλλιτέχνες της Κρήτης, σε πλήθος καλεσμένων μεταξύ αυτών του πολιτικού, πολιτιστικού και ακαδημαϊκού χώρου καθώς και παρουσία των επίσης τιμώμενων, ηθοποιών και συντελεστών της τηλεοπτικής σειράς "Σασμός". Ο Παναγιώτης Τάσου, εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους με το ταλέντο του.

Αναμφισβήτητα, χαρισματικός και πολλά υποσχόμενος!

Κ.Δρ.