Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 20:32

Ο Βασίλης Βασιλικός στην προβολή της ταινίας "Ζ" στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ο Βασίλης Βασιλικός στην προβολή της ταινίας "Ζ" στην Καλαμάτα

«Από την Εποχή της Βίας και Νοθείας στην Εποχή της Οικονομικής Κρίσης»: Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη



«Από την εποχή της βίας και νοθείας στην εποχή της οικονομικής κρίσης» είναι ο τίτλος της συζήτησης που διοργανώνει, στις 18 Ιουνίου 2011, στις 8 μ.μ., στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδυσσέας Βουδούρης με τη συμμετοχή του Βασίλη Βασιλικού.
Στην εκδήλωση θα προβληθεί η ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ζ», που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού. Η ταινία αναφέρεται στη δολοφονία του Βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη και πραγματεύεται τα εμπόδια που οι τότε κρατικές αρχές  έθεταν στην δικαστική έρευνα για την ανεύρεση των ενόχων. Οι αυτόπτες μάρτυρες εξαφανίζονται ή σκοτώνονται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι ποινές που τελικά αποδίδονται στους ενόχους είναι μικρές και απολύτως δυσανάλογες με τα αδικήματα. Με μεγάλη ευαισθησία και πολιτική αιχμηρότητα ο Γαβράς αναδεικνύει το μέγεθος της πολιτικής βίας, που επικρατεί εκείνη την εποχή, την περιορισμένη και ασταθή δημοκρατία στη χώρα μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ταινία γυρίστηκε το 1969 και ο Γαβράς αναφερόμενος στη  δολοφονία του Λαμπράκη, σε μια ανάλογη εποχή, καταφέρνει να σκιαγραφήσει το χάρτη των ελευθερίων, που ήδη είχε καταλύσει η δικτατορία.
Στην ταραγμένη εποχή που ζούμε, η προ μηνών προγραμματισμένη εκδήλωση, του Βουλευτή Μεσσηνίας  Οδυσσέα Βουδούρη θα αποτελέσει μια ευκαιρία για ευρύτερη συζήτηση. Ο Οδυσσέας Βουδούρης θα παρουσιάσει τις θέσεις του για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, τις σκέψεις και  προτάσεις του για την παρούσα πολιτική συγκυρία, αλλά και τους κινδύνους, που κρύβει για τη δημοκρατία μας η παρούσα κατάσταση.


NEWSLETTER