ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 18:25

Το κείμενο της παραίτησης Μπαλτάκου

Το κείμενο της παραίτησης Μπαλτάκου

Την παραίτηση του από τη θέση το γενικού γραμματέα της κυβέρνησης υπέβαλε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος.

 

Η παραίτηση Μπαλτάκου έγινε λίγη ώρα αφότου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο-συνομιλία όπου ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να ισχυρίζεται παρέμβαση των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια και Χαράλαμπου Αθανασίου, στη Δικαιοσύνη για τις διώξεις σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

«Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους». Αυτά αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του, ζητώντας συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Όπως, ειδικότερα, εξηγεί ο κ. Μπαλτάκος για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον κ. Κασιδιάρη, «λόγω της γειτνίασης των γραφείων της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης και της ΧΑ στη Βουλή είχα συμπτωματικές συναντήσεις με τους βουλευτές του κόμματος αυτού. Σε μία από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κυρίων Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο skai.gr