Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014 15:45

Φιλιππίνες: Γερουσιαστής κατηγορούμενος για διαφθορά παραδόθηκε στις αρχές

Στις αρχές της χώρας παραδόθηκε γερουσιαστής στις Φιλιππίνες μετά την έκδοση εντάλματος για σύλληψή του με κατηγορίες σχετικές με διαφθορά.

 

Ο γερουσιαστής Ραμόν Μπονγκ Ρεβίγια εμφανίστηκε στο δικαστήριο διαφθοράς αφού ταξίδεψε από την επαρχία όπου ζει συνοδευόμενος από την οικογένειά του και υποστηρικτές τους.

«Θα σηκωθώ ξανά», υποσχέθηκε στους τελευταίους.

Κατηγορείται ότι καταχράστηκε 5, 11 εκ. δολάρια από το Κογκρέσο την περίοδο 2007-2010.

Ο κ. Ρεβίγια, ο οποίος σκόπευε να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2016, αρνείται τις κατηγορίες και θεωρεί ότι είναι θύμα πολιτικής δίωξης.

«Είμαι έτοιμος να πάω φυλακή», δήλωσε ντυμένος στα λευκά, αυτός και η οικογένειά του, σε συμβολισμό της αθωότητάς του.

Ο κ. Ρεβίγια θα βρίσκεται υπό κράτηση για όλη τη διάρκεια της δίκης του. Ωστόσο, ο δικηγόρος του έχει ήδη υποβάλει αίτημα να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης και στέρηση όποιων προνομιών μπορεί να είχε αποκτήσει παράνομα.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Ρεβίγια διοχέτευε κονδύλια του Κογκρέσου σε ανύπαρκτες μη κυβερνητικές οργανώσεις για αγροτικά σχέδια, τα οποία κονδύλια επέστρεφαν στη συνέχεια σε αυτόν, διάφορους κυβερνητικούς αξιωματούχους και μία γυναίκα που είχε συλλάβει το σχέδιο.

Πηγή: naftemporiki.gr