Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2014 17:24

Ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στο Ιράκ

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στο Ιράκ

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, έπληξαν θέσεις των τζιχαντιστών της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», στο έδαφος του Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δώσει νωρίτερα το «πράσινο φως» για στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα σταλούν ξανά αμερικανικές δυνάμεις σε ιρακινό έδαφος. Επλήγησαν θέσεις του πυροβολικού του «Ισλαμικού Κράτους» στο Ιράκ, οι οποίες απειλούσαν το αμερικανικό προσωπικό το οποίο εδρεύει στην πόλη Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, διευκρίνισε το Πεντάγωνο.
«Αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον του πυροβολικού του Ισλαμικού Κράτους. Το πυροβολικό χρησιμοποιείτο εναντίον των κουρδικών δυνάμεων οι οποίες προασπίζουν την Αρμπίλ, πλησίον αμερικανικού προσωπικού», ανέφερε ο ναύαρχος Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, σε ανάρτησή του, στο twitter.
Τον Ιούνιο, η σουνιτική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» έθεσε υπό τον έλεγχό της την Μοσούλη και πλέον είναι κυρίαρχη σε μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας.
Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER