Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Μια έφηβη με σύνδρομο down έλαβε 15.000 ευχετήριες κάρτες για τα γενέθλιά της

Γράφτηκε από την

Μια έφηβη με σύνδρομο Down, στο Brisbane, ξύπνησε στα 18α γενέθλιά της έχοντας λάβει 15.000 ευχετήριες κάρτες από παντελώς αγνώστους της.

 Η Hannah Sullivan, την Παρασκευή το πρωί, βρήκε το σαλόνι της γεμάτο με κάρτες γενεθλίων και δώρα, από ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πατέρα της μέσω του Facebook, με το οποίο ζητούσε από τον κόσμο να ευχηθεί στην κόρη του “ευτυχισμένα 18α γενέθλια”.

Οικογένεια και φίλοι μαζεύτηκαν στο σπίτι, στο Sandgate, βόρεια του Brisbane, για να γιορτάσουν μαζί με την κατάπληκτη 18χρονη, η οποία αστειεύτηκε ότι θα χρειαστεί... ένα χρόνο για να διαβάσει όλες τις κάρτες.

Αρχικά, ο κ. Sullivan θεώρησε ότι η Hannah θα λάβει περί τις 100 ευχετήριες κάρτες γενεθλίων, όταν τον περασμένο μήνα αναρτούσε το μήνυμά του στο Facebook. Ομως το μήνυμα έγινε γρήγορα viral και οι επιστολές άρχισαν να καταφθάνουν με το... τσουβάλι.

Η οικογένεια αναγκάστηκε να τις κρύψει στο γκαράζ για να μην τις βρεί η Hannah πριν από τα γενέθλιά της, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ετσι, όταν η Hannah ξύπνησε την Παρασκευή, ο πατέρας της τής έδεσε τα μάτια και την οδήγησε στο σαλόνι, όπου τηλεοπτικές κάμερες περίμεναν την αντίδρασή της.

“Είμαστε τόσο περήφανοι για σένα Hannah. Είσαι μια θαρραλέα, όμορφη, νεαρή κοπέλα, που αξίζει τα πάντα και αξίζεις να λάβεις 13.000 κάρτες με ευχές”, είπε ο κ. Sullivan στην κόρη του. “Είναι πολύ γλυκό, μπαμπά”, απάντησε η Hannah και αγκάλιασε τον πατέρα της.

Της παρουσίασαν ένα δώρο από το αγαπημένο της συγκρότημα, τους One Direction, ενώ χάρηκε πολύ όταν βρήκε ένα ηχογραφημένο μήνυμα γενεθλίων, αποκλειστικά προς αυτή, από τους Wiggles, μουσικό συγκρότημα της Αυστραλίας που γράφει τραγούδια για παιδιά.

Η οικογένεια και οι φίλοι της χειροκρότησαν όταν η Hannah έσβησε τα κεριά στην τούρτα των γενεθλίων της, που ήταν εμπνευσμένη από ένα τραγούδι των One Direction.

“Είναι ένα ξέσπασμα γενναιοδωρίας. Κάπως τρελό, αλλά παρ’ όλ’ αυτά καταπληκτικό”, είπε ο κ. Sullivan.

Στο τηλεοπτικό δελτίο των 9, ο ίδιος είπε ότι η Hannah ήταν εντελώς απροετοίμαστη για την έκπληξη, “αυτό είναι η ομορφιά με την Hannah, ζεί με ένταση την κάθε στιγμή και σε πολλά πράγματα, χορεύοντας στο σχολείο της, παρακολουθώντας ταινίες. Είναι ένα πολυάσχολο παιδί”.

Η οικογένεια της Hannah έχει την ελπίδα ότι η ευρεία υποστήριξη για την κόρη τους, θα ενθαρρύνει τον κόσμο να αγκαλιάσει τους ανθρώπους με αναπηρία.

“Η Hannah, μετά την Δ΄ Δημοτικού, δεν έχει προσκληθεί ποτέ σε ένα πάρτι γενεθλίων, εκτός από την άμεση οικογένεια” είπε ο κύριος Sullivan και πρόσθεσε:

“Δεν την αποκλείουν σκόπιμα, αλλά και σπανίως την περιλαμβάνουν σε δραστηριότητες. (Τα άτομα με αναπηρία), είναι λιγότερο πιθανό να ξεκινήσουν μια σχέση με κάποιον. Το μόνο που χρειάζεται, όμως, είναι ένα τηλεφώνημα ή ένα e-mail”.

Μετάφραση: Β. Μπακόπουλος

Πηγή: dailymail.com