Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014 19:04

Nεκροί Ελληνες στη Μαριούπολη

Γράφτηκε από την
Nεκροί Ελληνες στη Μαριούπολη

Τις πληροφορίες για την ύπαρξη ελλήνων ομογενών ανάμεσα στους επτά ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια χθεσινού βομβαρδισμού στο χωριό Σαρτάνα της Μαριούπολης, ερευνά το Γενικό Προσεξείο της Ελλάδας στην περιοχή.


Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 13.00 της Τρίτης όταν τουλάχιστον τέσσερις όλμοι έπληξαν το χωριό. Ενας από τους πυραύλους χτύπησε πομπή ατόμων που κατευθύνονταν προς το νεκροταφείο κατά τη διάρκεια κηδείας. Αμέσως επικράτησε πανικός, επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ τουλάχιστον 15 τραυματίστηκαν, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως από τους επτά νεκρούς οι έξι είναι ελληνικής καταγωγής, καθώς στην κωμόπολη των 11.000 κατοίκων η ελληνική παρουσία είναι ισχυρή.
Περιγράφοντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» το συμβάν, ο έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη κ. Δημήτρης Παπανδρέου δήλωσε: «Αποφάσισα να δω την κατάσταση ιδίοις όμμασι. Eκανα επίσκεψη στα στρατιωτικά φυλάκια ενώ συναντήθηκα και με τους Eλληνες της συγκεκριμένης περιοχής. Λιγότερο από ένα τέταρτο πριν σκάσει ο όλμος βρισκόμουν στο ίδιο σημείο. Γλίτωσα από καθαρή τύχη ή μάλλον από καθαρή διαίσθηση αφού αποφάσισα να φύγω νωρίτερα. Hταν τρομερό, όταν έγινε η έκρηξη σείστηκε όλη η γη».
Πριν από λίγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Δημήτριο Παπανδρέου, στον οποίο έδωσε οδηγίες προκειμένου να διερευνηθεί άμεσα η βασιμότητα των πληροφοριών περί ύπαρξης ελληνικής καταγωγής ομογενών μεταξύ των θυμάτων της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης στο χωριό Σαρτανά της Ουκρανίας και να παρασχεθεί κάθε αναγκαία βοήθεια στις οικογένειες των ελληνικής καταγωγής κατοίκων του πληγέντος χωριού».
Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER