ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 14:28

Αίσθηση προκάλεσε το αστείο καπέλο του Ολάντ

Αίσθηση προκάλεσε το αστείο καπέλο του Ολάντ

Αναταραχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πυροδότησε το Σάββατο μια φωτογραφία του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ ντυμένος με ένα παραδοσιακό γούνινο παλτό και καπέλο που του δόθηκαν από τον ομόλογό του στο Καζακστάν.

 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον επίσημο φωτογράφο του Προέδρου του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Αστάνα, την Παρασκευή, ανέφερε το γαλλικό ραδιόφωνο.

Αρχικά δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της υπηρεσίας Τύπου του Καζακστάν στο instagram αλλά απομακρύνθηκε το πρωί του Σαββάτου – αρκετός χρόνος για να προλάβει να εξαπλωθεί στο Διαδίκτυο.

Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το γαλλικό προεδρικό μέγαρο, εξοργίστηκε από τη φωτογραφία.

«Ένας πραγματικός θησαυρός για τα Χριστούγεννα: η κούκλα Ολάντ που τα παιδιά μπορούν να ντύσουν όπως θέλουν» γράφει ένας χρήστης με μια φωτογραφία που δείχνει τον Ολάντ ντυμένο με τη στολή του Άγιου Βασίλη, ως Οβελίξ αλλά και ως αρλεκίνο.

Ερωτηθείς για το «νέο χτύπημα του Ολάντ» ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, τόνισε πως ο πρόεδρος ήταν απασχολημένος με πολύ σημαντικό έργο, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησής του το Σάββατο με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Στο εξωτερικό η Γαλλία μερικές φορές παρακολουθείται με φθόνο, σε κάθε όμως περίπτωση με σεβασμό» δήλωσε ο Βαλς. «Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ηγείται μιας μεγάλης χώρας και πως η μεγάλη αυτή χώρα, όπως και ο αρχηγός του κράτους, θα πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους». 

Πάντως, άλλοι υποστηρικτές του Ολάντ δημοσίευσαν φωτογραφίες κι άλλων ηγετών που φορούν την παραδοσιακή ενδυμασία κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή: ethnos.gr