Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 09:07

Μαρτυρία οδηγού πάνω από το Norman Atlantic

«Περιμένουμε να έρθει η σειρά μας. Είμαστε καλά περιμένουμε να μας σώσουν» δήλωσε παραμένοντας ψύχραιμος παρά την τεράστια ταλαιπωρία που έχει υποστεί - Συγκλονίζει η ιστορία ζευγαριού: Εκείνη σώθηκε, ο άντρας της κινδύνευε επί ώρες 

 

«Μας παίρνουν όλη τη νύχτα τα ελικόπτερα. Δεν έχει χτυπήσει κανένας. Περιμένουμε να έρθει η σειρά μας». Τα λόγια ανήκουν στον κ. Μπλέτσα οδηγό φορτηγού που παραμένει εγκλωβισμένος πάνω στο Norman Atlantic και μίλησε στον ΑΝΤ1.

«Eλπίζω να τελειώσει εδώ. Είμαστε καλά περιμένουμε να μας σώσουν» δήλωσε παραμένοντας ψύχραιμος παρά την τεράστια ταλαιπωρία που έχει υποστεί.

«Η διάσωση γίνεται μόνο από αέρος, το ελικόπτερο παίρνει πέντε ή έξι άτομα και ένας άλλος τύπος ελικοπτέρου 2 ή 3. Ένα δικό μας ελικόπτερο χθες έρευνας και διάσωσης πήρε δέκα άτομα. Η φωτιά συνεχίζεται όχι τόσο έντονα, καίει λόγω των φορτηγών με λάδι και δεν σβήνει εύκολα. Όλοι μας πεταχτήκαμε έξω μόλις μας είπαν φωτιά» συνέχισε. 

Έκκληση για το σύζυγό της κάνει η κ. Νεκταρία

Δραματική έκκληση για το σύζυγό της έκανε η κ. Νεκταρία, ο οποίος βρίσκεται πάνω στο φλεγόμενο πλοίο.

Η τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί του ήταν χθες τα ξημερώματα, όπου της μετέφερε την αγωνία του και το φόβο του για την κατάσταση του πλοίου. «Καιγόμαστε», της φώναζε και της ζήτησε να φιλήσει τα δυο παιδιά τους.

Η κ. Νεκταρία μιλώντας στο mega κάνει έκκληση προκειμένου να την ενημερώσουν οι Αρχές για το σύζυγό της καθώς από χθες δεν έχει καμία ενημέρωση για το που βρίσκεται.

Συγκλονίζει η ιστορία ζευγαριού: Εκείνη σώθηκε, ο άντρας της κινδύνευε επί ώρες

Ένα άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε ένα νεαρό ζευγάρι που βρέθηκε στο πλοίο Norman Atlantic, περνώντας μαρτυρικές ώρες αγωνίας μακρυά ο ένας από τον άλλον. 

Η Ευθυμία Αρβανίτη, μαζί με τον γιατρό σύζυγό της, κύριο Κουτσιανά, είχαν επισκεφτεί τους συγγενείς τους στην Ελλάδα, καθώς διαμένουν και εργάζονται στην Γερμανία. 

Το θρίλερ για την οικογένεια ξεκίνησε όταν η γυναίκα διασώθηκε από το φλεγόμενο πλοίο, ενώ ο άντρας της (σ.σ. η οδηγία ήθελε να δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες) έμεινε πίσω...

Το ζευγάρι αφού πέρασε όμορφες οικογενειακές στιγμές, έπρεπε να επιστρέψει στην Γερμανία, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, επιλέγοντας το Norman Atlantic. 

Η μητέρα της κοπέλας δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει ακόμη με την κόρη της, ωστόσο δηλώνει στο protothema.gr ότι είναι ασφαλής. 

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, ο γαμπρός της, με τον οποίο είχε έρθει νωρίτερα σε επικοινωνία, αναφέρει ότι στο πλοίο επικρατούν πολύ άσχημες συνθήκες, καθώς οι επιβάτες κρυώνουν(δεν υπάρχουν κουβέρτες) και δεν έχουν πιει νερό επί ώρες. 

Κατά τον ίδιο η μόνη ελπίδα για όλους τους επιβάτες είναι η απομάκρυνσή τους από το φλεγόμενο πλοίο. Ο ίδιος, επισημαίνει, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία της πεθεράς του, ότι το πλοίο δεν μετακινείται.  

Το θρίλερ με τον γιατρό, αισίως έλαβε τέλος, καθώς έπειτα από ώρες παρελήφθη από Super Puma και μεταφέρθηκε σώος στην Ιταλία στην επαρχία του Λέτσε.

Πηγή: protothema.gr