Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014 09:08

Βαρβιτσιώτης: «Aπολύτως αξιόπλοο» όταν απέπλευσε το «Norman Atlantic»

«Η ρυμούλκηση του σκάφους πρέπει να γίνει προς Αλβανία», σημείωσε ο υπουργός

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία το «Norman Atlantic» ήταν «απολύτως αξιόπλοο» όταν απέπλευσε από την Πάτρα και μάλιστα μετέφερε λιγότερους επιβαίνοντες (478) σε σχέση με τη μέγιστη χωρητικότητα των 499 ατόμων που αναφέρει το πιστοποιητικό του, τόνισε  ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στον  ΣΚΑΪ ο υπουργός απαντώντας σε υπονοούμενα πως η Αθήνα προτίμησε να αφήσει το σκάφος να περάσει στα ιταλικά χωρικά ύδατα, ξεκαθάρισε ότι οι ελληνικές Αρχές προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή να βοηθήσουν το πλοίο Norman Atlantic, όμως τα ελληνικά μέσα δεν μπόρεσαν να το προσεγγίσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα ο κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε πως στις 19 Δεκεμβρίου είχε γίνει έκτακτος έλεγχος στο σκάφος, με τους ελεγκτές να διαπιστώνουν προβλήματα σε μια θύρα ασφαλείας και ένα πρόβλημα υδατοστεγανότητας, τα οποία όμως διορθώθηκαν επί τόπου από το πλήρωμα.

Τέλος ο υπουργός επιβεβαίωσε πως η Αθήνα έχει προτείνει τη ρυμούλκηση του σκάφους στην πλησιέστερη Αλβανία, κι όχι στην Ιταλία, διευκρινίζοντας όμως πως το πλοίο δεν είναι καν ρυμουλκούμενο ακόμα, και συνεπώς ακόμα το θέμα δεν τίθεται επί του παρόντος προς συζήτηση.

Πηγή: protothema.gr