Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 00:08

Γλέζος: Γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος - Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Γλέζος: Γιατί δεν θα είμαι υποψήφιος - Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ

Με αιχμές για τις υποψηφιότητες Βουδούρη – Παραστρατίδη ο Μανώλης Γλέζος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αναδείξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση της χώρας. «Καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να αναδείξουν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας όσους αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το καλό του λαού και της χώρας μας», υπογραμμίζει σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

 

Ο ευρωβουλευτής είχε τις τελευταίες ημέρες (ακόμη και σήμερα) επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο την υποψηφιότητά του στις εθνικές εκλογές – και συγκεκριμένα στις Κυκλάδες. Ωστόσο φαίνεται ότι δεν βρέθηκε κοινός πολιτικός τόπος, χωρίς όμως ο Μ. Γλέζος να σταματά να υποστηρίζει παντί τρόπω τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του Μ. Γλέζου έχει ως εξής: «Είχα δηλώσει, στις παραμονές των Ευρωεκλογών, ότι όταν θα προκηρύσσονταν εθνικές εκλογές, θα ήθελα να παραιτηθώ από το Ευρωκοινοβούλιο, για να είμαι και πάλι υποψήφιος. Η πραγματικότητα, όμως, με υποχρεώνει να τροποποιήσω την επιθυμία μου, με την πεποίθηση ότι, παραμένοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μπορώ να βοηθήσω πιο ουσιαστικά την αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή τη στιγμή, η δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα ισχυρό κίνημα στήριξης των δίκαιων διεκδικήσεων της Ελλάδας έναντι της Γερμανίας εμφανίζεται όσο ποτέ ισχυρή. Για να αξιοποιήσω το ευοίωνο αυτό κλίμα, παραμένω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παράλληλα, καλώ τους Έλληνες ψηφοφόρους να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας όλους εκείνους που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το καλό του λαού και της χώρας μας, για να γκρεμίσουν το καθεστώς της υποταγής και να ανοίξουν το δρόμο στη λαϊκή κυριαρχία».

Πηγή: huffingtonpost.gr


NEWSLETTER