Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015 20:44

Η Χαμάς καταδίκασε την επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo

Γράφτηκε από την
Η Χαμάς καταδίκασε την επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo

«Η διαφορετικότητα στην άποψη και τη σκέψη δε μπορεί να δικαιολογήσει τον φόνο»

 

Η Χαμάς, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, καταδίκασε σήμερα την επίθεση που διέπραξαν 2 Γάλλοι τζιχαντιστές εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlei Hebdo που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων στο Παρίσι, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, το οποίο ήταν γραμμένο στη γαλλική γλώσσα.

Η Χαμάς «καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον της εφημερίδας και επιμένει στο γεγονός ότι η διαφορετικότητα στην άποψη και τη σκέψη δε μπορεί να δικαιολογήσει τον φόνο» επισημαίνεται στο κείμενο.

Το ισλαμιστικό κίνημα απάντησε με αυτόν τον τρόπο στις κατηγορίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που πρόσφατα υποστήριξε ότι η Γαλλία, το Ισραήλ και οι «πολιτισμένες χώρες» αντιμετωπίζουν την ίδια απειλή.

«Οι τρομοκράτες αυτοί πυροβολούν και σκοτώνουν δημοσιογράφους στο Παρίσι, εκείνοι (…) εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον αμάχων από τη Γάζα» είχε τονίσει ο Νετανιάχου, που εδώ και μήνες συνδέει τη Χαμάς με τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, κυρίως το Ισλαμικό Κράτος.

«Η Χαμάς καταδικάζει τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου να συνδέσει από τη μία το δικό μας κίνημα και την αντίσταση του λαού μας και από την άλλη την τρομοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο (..) Αυτές οι θλιβερές απόπειρες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν» υπογραμμίζει το δελτίο τύπου.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER