ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015 12:59

Le Monde: Η Ευρώπη ψάχνεται απέναντι στον Τσίπρα

Le Monde: Η Ευρώπη ψάχνεται απέναντι στον Τσίπρα

"Οι διαπραγματεύσεις απέναντι στους Ευρωπαίους και την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, για το τεράστιο ελληνικό χρέος, έχουν ξεκινήσει επισήμως. Ήδη δε έχουν γίνει εκρηκτικές", σημειώνει η γαλλική εφημερίδα le Monde, σε ανάλυσή της για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τα όσα συνέβησαν τόσο κατά τις επισκέψεις του Μάρτιν Σουλτς και του Γερούν Ντάιζελμπλουμ στην Αθήνα όσο και στην "τριμερή" Μέρκελ-Ολάντ και Σουλτς στο Στρασβούργο.

 

"Για τους Ευρωπαίους -προθέτει η εφημερίδα- είναι επιτακτική η ανάγκη να διαμορφώσουν ένα κοινό μέτωπο για να αντιμετωπίσουν την δυναμική που έχει υιοθετήσει ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, μετά την ευρεία εκλογική του νίκη". Σύμφωνα με τις πληροφορίες του γαλλικού εντύπου, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών ΜΜΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος ανησυχεί για το ενδεχόμενο η στάση της Αθήνας να κάνει κάποιους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως της Γαλλίας και της Ιταλίας, να υποκύψουν στον πειρασμό και να διεκδικήσουν πιο ελαστική στάση από το Βερολίνο.

Οι Γερμανοί φέρονται αρκετά ενοχλημένοι από τις προσκλήσεις που έσπευσαν να απευθύνουν Ολάντ και Ρέντσι προς τον κ. Τσίπρα, ενώ έχουν φροντίσει να διαρρεύσουν ότι τα ταξίδια Σουλτς και Ντάιζελμπλουμ έγιναν με δική τους πρωτοβουλία. Επίσης, κύκλοι της καγκελαρίας έχουν εκφράσει την "απορία" τους που ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει ζητήσει να επισκεφθεί το Βερολίνο...

Πηγή: imerisia.gr