ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 13:40

Ενοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι στη δίκη για τα TOR-M1

Γράφτηκε από την

Ενοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι στη δίκη για τα TOR-M1

Καταδικάστηκαν για όλες τις πράξεις που τους αποδίδονται - Αυστηρές ποινές

 

Ενόχους κήρυξε το Τριμελείς Εφετείο Κακουργημάτων και τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση για τις μίζες από τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα Tor - M1.

Στο εδώλιο κάθονται ο Κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης, ο υιός του Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο πρώην νομικός σύμβουλος του κράτους Αναστάσιος Σοφός, η σύζυγός του Μαρία, ενώ κατηγορούμενος (που εκπροσωπείται στο δικαστήριο) είναι και ο έμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάτ. 

 Η πρόεδρος τόνισε ότι κρίνονται ένοχοι, καθώς έχουν τελέσει όλες τις πράξεις που τους αποδίδονται (δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος), καθιστώντας σαφές στους συνηγόρους υπεράσπισης ότι η απόφαση δεν ταυτίζεται με την πρόταση της εισαγγελέως. 

Η εισαγγελική λειτουργός είχε διαφοροποιηθεί μόνον στην περίπτωση του Μιχάλη Μιχαηλίδη, προτείνοντας να κριθεί ένοχος για συγκεκριμένες και όχι όλες τις πράξεις που του αποδίδονται. 

Το δικαστηριο απέρριψε όλα τα αιτήματα αναγνώρισης ελαφρυντικών και επεφύλαξε αυστηρές ποινές για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα:

Ντίνος Μιχαηλίδης: κάθειρξη 15 ετών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Μιχάλης Μιχαηλίδης : κάθειρξη 15 ετών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Αναστάσιος Σοφός: ισόβια για παθητική δωροδοκία και κάθειρξη 12 ετών για ξέπλυμα 

Μαρία Σοφού: κάθειρξη 12 ετών  για ξέπλυμα 

Φουαντ Αλ Ζαγιατ: ισόβια για ενεργητική δωροδοκία και κάθειρξη 17 ετών για ξέπλυμα.

Πηγή: tovima.gr