Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015 21:33

Επίσκεψη Ν. Κοτζιά σε Πεκίνο

Επίσκεψη στο Πεκίνο θα πραγματοποιήσει το συντομότερο δυνατό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xiaoli Zou κατά την σημερινή συνάντησή τους. Η ημερομηνία της επίσκεψης θα καθοριστεί σύντομα δια της διπλωματικής οδού.

 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές κατά την συνάντηση συζητήθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και επιβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις και οι προοπτικές περαιτέρω εμβάθυνσης και ανάπτυξής τους στον οικονομικό, πολιτικό και πολιτιστικό τομέα. Επίσης διατυπώθηκαν ιδέες για εμβάθυνση της συνεργασίας σε τομείς όπως του πολιτισμού και της έρευνας.

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεών της με την ΛΔ της Κίνας, η οποία, όπως αναφέρει, κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των νέων οικονομικών δυνάμεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συζητήθηκε επίσης το μεγάλο ενδιαφέρον Κίνας για εμβάθυνση διμερούς οικονομικής συνεργασίας και ιδιωτικοποιήσεις, ενώ ο κ. Κοτζιάς επεσήμανε την “ιδιαίτερη ευαισθησία ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα εργασιακών σχέσεων”.

Πηγή: kathimerini.gr