Δευτέρα, 02 Μαρτίου 2015 13:26

Κωνσταντινόπουλος: Όσοι βουλευτές έχουν χρήματα στο εξωτερικό, να τα φέρουν πίσω!

Γράφτηκε από την
Κωνσταντινόπουλος: Όσοι βουλευτές έχουν χρήματα στο εξωτερικό, να τα φέρουν πίσω!

«Ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον αλλά και παράδειγμα προς όλους τους συμπολίτες μας» αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

 

Επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποια προτρέπει «να ζητήσει από όλους τους Έλληνες Βουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στη χώρα μας ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον αλλά και παράδειγμα προς όλους τους συμπολίτες μας», απέστειλε το μεσημερι της Δευτέρας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Κα Κωνσταντοπούλου Ζωή

Θέμα: « Επιστροφή στα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τραπεζικών καταθέσεων των μελών της Κυβερνήσεως, Γενικών Γραμματέων και μελών του Κοινοβουλίου, οι οποίες παραμένουν στο εξωτερικό»

Κυρία Πρόεδρε,

Είναι γνωστή σε όλους μας η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η έλλειψη ρευστότητας στις τράπεζες, η οποία δημιουργεί «ασφυξία» στην αγορά.

Ενόψει αυτής της κατάστασης, τα μέλη της Βουλής, η συμπολίτευση, η αντιπολίτευση και όλα τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου οφείλουμε να στηρίξουμε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για εξεύρεση συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας από την μια, αλλά και τη λήψη μέτρων, τα οποία θα θωρακίζουν και θα στηρίζουν το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα από την άλλη.

Στη στήριξη του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος – πέρα από την βοήθεια της Ε.Κ.Τ. – θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι οι Έλληνες, επανατοποθετώντας στις ελληνικές τράπεζες, όσα χρήματα μεταφέρθηκαν με εμβάσματα ή διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό τα τελευταία έτη.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί είναι αναγκαίο άμεσα να αναζητήσουν και να ελέγξουν όλους του πολιτικούς, οι οποίοι μετέφεραν χρήματα με εμβάσματα ή άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό τα τελευταία έτη.

Η Βουλή των Ελλήνων είναι επιβεβλημένο να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Με τον θεσμικό σας ρόλο, σας καλώ να ζητήσετε από όλους τους Έλληνες βουλευτές και τα μέλη της Κυβερνήσεως οι οποίοι διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό, να επιστρέψουν τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην χώρα μας, ως ύψιστο πατριωτικό καθήκον και παράδειγμα προς όλους τους συμπολίτες μας.

Με τιμή,

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος».

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER