Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 12:39

Μπακογιάννη: "Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κεντροδεξιά"

Γράφτηκε από την
Μπακογιάννη: "Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κεντροδεξιά"

Αιχμές στον Αντώνη Σαμαρά, για συρρίκνωση της ΝΔ, άφησε η Ντ. Μπακογιάννη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, δύο ημέρες μετά τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, που εγκάλεσε για εσωστρέφεια και «αντι-νεοδημοκρατική κίνηση», όσους θέτουν ζήτημα ηγεσίας.

 

«H χώρα χρειάζεται μια ευρωπαϊκή κεντροδεξιά,ισχυρή,συλλογική και δημοκρατική. Σήμερα την έχει; Η απάντηση είναι όχι, δεν την έχει. Πρέπει να την αποκτήσει; Ναι, πρέπει να την αποκτήσει και πάντως κάποιοι από εμάς θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αποκτήσει» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη. Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια πολύ μεγάλη ήττα και πρόσθεσε ότι «έχει υποχρέωση να κάνει την αυτοκριτική της σε βάθος».

Υποστήριξε, ακόμη, ότι «η Ελλάδα έφτασε στο αμήν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάρει προσωπικά μια πολύ μεγάλη απόφαση». Όπως ανέφερε η κ. Μπακογιάννη, ή «θα πάει με στόχο να κάνει μια συμφωνία, η οποία δεν θα είναι πολιτική και θα μας επιτρέψει πράγματι να ανασάνουμε, ή θα πάρει την απόφαση ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα στα βράχια και θα είναι ο συντομότερος σε διάρκεια πρωθυπουργός αυτής της χώρας».

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις, η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «σήμερα τα ταμεία έτσι όπως είναι δομημένα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν επικουρικές συντάξεις, άρα μια μείωση των επικουρικών συντάξεων είναι μέσα σε αυτά που πρέπει να κάνουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER