Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 12:12

Ρωμανιάς: "Τα χρήματα που έχουμε για μισθούς και συντάξεις είναι επαρκή"

Γράφτηκε από την
Ρωμανιάς: "Τα χρήματα που έχουμε για μισθούς και συντάξεις είναι επαρκή"

«Τα χρήματα που έχουμε είναι επαρκή για να καλύπτουμε μισθούς και συντάξεις», τόνισε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς. 

 

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι αισιόδοξος για την τύχη της Ελλάδας και ότι υπάρχουν πολλές προοπτικές σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, ενώ σε ερώτηση για το μέχρι πότε θα επαρκούν τα χρήματα της χώρας για να δίνονται οι μισθοί και οι συντάξεις δεν έγινε συγκεκριμένος, παρά ανέφερε ότι τα λεφτά υπάρχουν για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες, αλλά όχι για να συνεχίσουν να πληρώνονται τα δάνεια. «Το πρόβλημά μας είναι τα δάνεια. Από κάποιο σημείο και μετά δεν θα τα πληρώνουμε αν δεν έχουμε χρήματα», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, που είναι ανεξήγητες και λέει ψέματα.

Εθεσε μάλιστα και τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν νέες μειώσεις. «Δεν νοείται περαιτέρω μείωση. Τι περιμένουμε; Να καταργηθούν οι επικουρικές τελείώς και οι κύριες συντάξεις να πάνε στα 300 ευρώ; Δεν μπορούν να γίνουν δεκτά αυτά τα πράγματα. «Εχει δίκιο ο πρωθυπουργός, δεν νοείται μειώση των επικουρικών συντάξεων την στιγμή που έχουμε τα τελευταία χρόνια μείωση των επικουρικών κατά 60% και των κύριων από 30 έως 45%»» ανέφερε.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER