Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015 20:08

Βαρουφάκης: Αν υπάρχει συμφωνία θα πούμε στον ελληνικό λαό ότι την Κυριακή θα πρέπει να ψηφίσει "ναι"

Γράφτηκε από την
Βαρουφάκης: Αν υπάρχει συμφωνία θα πούμε στον ελληνικό λαό ότι την Κυριακή θα πρέπει να ψηφίσει "ναι"

Λάβρος κατά Ντάισελμπλουμ, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Τόνισε ότι οι εταίροι ποτέ δεν άκουσαν την Ελλάδα, ωστόσο άφησε ανοικτό παράθυρο, για συμφωνία μέχρι την Τρίτη. Τι είπε για το δημοψήφισμα, αν βρεθεί χρυσή τομή με τους δανειστές

 

Επίθεση στον Γερούν Ντάισελμπλουμ για τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο υπουργό Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη διακοπή του Eurogroup. O κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί την θέληση του ελληνικού λαού.

Δεν μας πρότειναν μια βιώσιμη συμφωνία, ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι η πρόταση των Θεσμών δεν θα πέρναγε από την ελληνική Βουλή. Λίγο μετά τη διακοπή της συνεδρίασης της Ευρωομάδας, η οποία αποφάσισε τη μη επέκταση του προγράμματος πέραν της 30ής Ιουνίου, ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να δεχτεί υφεσιακά μέτρα.

Η απόρριψη της παράτασης προκαλεί μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία της Ευρωομάδας τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Συμπλήρωσε επίσης ότι αν υπάρξει συμφωνία και σύγκλιση έως την Τρίτη η ελληνική κυβέρνηση θα δεχόταν τη συμφωνία.

Ο Γ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι η απόφαση να μην μετάσχει η Ελλάδα στη συνέχεια της σημερινής εξέλιξης του Eurogroup ήταν του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση, ψάχνει τρόπο να βρεθεί λύση μέχρι την Τρίτη και αρνήθηκε να μπει σε σεναριολογία.

"Αν υπάρχει συμφωνία θα πούμε στον ελληνικό λαό ότι την Κυριακή θα πρέπει να ψηφίσει ναι".

news247.gr


NEWSLETTER