Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 16:51

Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση υποτάχθηκε

Γράφτηκε από την
Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση υποτάχθηκε

Καλεί όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν τη «μνημονιακή συμφωνία και όλα τα σχέδια νόμου που τη συνοδεύουν» και ζητά «έκτακτο συνέδριο που θα καταγγείλει πολιτικά την κυβέρνηση, θα υιοθετήσει νέο πρόγραμμα, νέα πολιτική και θα εκλέξει νέα ηγεσία».


Κάλεσμα ανατροπής της “κοινοβουλευτικής χούντας της 'εθνικής ενότητας'” απευθύνει, με σκληρή ανακοίνωσή της η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας παράλληλα την “προδοσία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ”.


Η Κομμουνιστική Τάση του κυβερνώντος κόμματος ζητά την άμεση πραγματοποίηση καθημερινών μαζικών συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων σε όλες τις πόλεις - γενική απεργία διαρκείας με κεντρικό αίτημα να μην περάσει η συμφωνία κηρύσσοντας τον πόλεμο στους “επίορκους ηγέτες”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εναν πόλεμο, η τελευταία μάχη του οποίου αν χαθεί, “η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα στηρίζεται στις πολιτικές και προγραμματικές αρχές του γνήσιου επιστημονικού σοσιαλισμού και στη ρητή πολιτική καταδίκη του ρεφορμισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, που όπως για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε, ευθύνονται για μεγάλες ήττες και προδοσίες”.

Η σημερινή ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

“Συμφωνία – ξεπούλημα και τιμωρία για το λαϊκό «Όχι»

- Μαζική αντίσταση στη Χούντα τρόικας – ολιγαρχίας – εθελόδουλης κυβέρνησης για να μην περάσει η συμφωνία από τη Βουλή

– Τι πρέπει να κάνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερή Πλατφόρμα

Η μνημονιακή συμφωνία που υπέγραψε τα ξημερώματα στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός και περιλαμβάνει άγρια λιτότητα, νέα υπερφορολόγηση του λαού, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και περικοπή μισθών - συντάξεων, αποτελεί ξεπούλημα και υποταγή στις επιταγές της τρόικας, αλλά και πράξη τιμωρίας του λαού για το περήφανο, ταξικό του «Όχι» στο δημοψήφισμα (για τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα από τις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες δείτε εδώ τη χθεσινή μας ανακοίνωση).

Η κυβέρνηση και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκαν. Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία δεν πρόκειται να κάνουν το ίδιο. Το πιο αποφασιστικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι να επανέλθει στο προσκήνιο το μαζικό, ταξικό κίνημα του επαναστατικού «Όχι» για να ματαιώσει την ψήφιση των μνημονιακών νόμων από τη Βουλή και να ανατρέψει την κοινοβουλευτική χούντα της «εθνικής ενότητας».

Άμεσα πρέπει να γίνουν:

Καθημερινές μαζικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις - γενική απεργία διαρκείας με κεντρικό αίτημα να μην περάσει η συμφωνία.

Συνελεύσεις που θα εκλέξουν επιτροπές αγώνα σε κάθε εργατικό χώρο και σε κάθε γειτονιά.
Η Κομμουνιστική Τάση καλεί όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσουν αποφασιστικά μέσα στις επόμενες ώρες. Η οργή της αριστερής βάσης πρέπει να γίνει πολιτική πράξη και όχι κίνητρο για αποχωρήσεις με «σκυμμένο κεφάλι». Δεν πρέπει να διευκολύνουμε τους επίορκους της ηγετικής ομάδας στο έργο της προδοσίας τους. Έχουν όχι απλά παραβιάσει, αλλά βιάσει, όλες τις ιδεολογικές, πολιτικές, προγραμματικές και καταστατικές αρχές του κόμματος. Όλη η ντροπή της προδοσίας είναι δική τους. Είναι ζήτημα πολιτικής τιμής, αλλά πάνω από όλα, μέσο διάσωσης των καλύτερων αριστερών αγωνιστών, το να δοθεί τώρα μια τελική μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες μέσα στο κόμμα.

Η Κομμουνιστική Τάση καλεί όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να απαιτήσουν έκτακτες συνελεύσεις των τοπικών Οργανώσεων Μελών που θα πρέπει να εγκρίνουν το παρακάτω ψήφισμα :
«Η μνημονιακή συμφωνία και τα σχέδια νόμου που τη συνοδεύουν πρέπει να καταψηφιστούν από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα τα υπερψηφίσουν και τα κυβερνητικά στελέχη που θα δεχτούν να τα εφαρμόσουν θέτουν αυτόματα τον εαυτό τους εκτός κόμματος. Θα είναι στο εξής ανεπιθύμητοι σε κάθε συλλογική κομματική διαδικασία και δεν θα νομιμοποιούνται να φέρουν την ιδιότητα του μέλους του κόμματος.

Έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταγγείλει πολιτικά την κυβέρνηση, θα υιοθετήσει νέο πρόγραμμα, νέα πολιτική και θα εκλέξει νέα ηγεσία».

Ζητάμε την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής για να συζητηθεί και να υιοθετηθεί το παραπάνω ψήφισμα. Καλούμε την Αριστερή Πλατφόρμα να το υποστηρίξει μαζί μας, να απαιτήσει από τους βουλευτές της να καταψηφίσουν τη συμφωνία και από τους υπουργούς της να παραιτηθούν τώρα από την μνημονιακή κυβέρνηση «εθνικής ενότητας».

Αν η αναγκαία τελική μάχη ενάντια στους επίορκους ηγέτες δοθεί με τον τρόπο που αναφέραμε και χαθεί, τότε η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα στηρίζεται στις πολιτικές και προγραμματικές αρχές του γνήσιου επιστημονικού σοσιαλισμού και στη ρητή πολιτική καταδίκη του ρεφορμισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, που όπως για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε, ευθύνονται για μεγάλες ήττες και προδοσίες.

Η διεξαγωγή και επιτυχής έκβαση της παραπάνω τελική μάχης ενάντια στους επίορκους ηγέτες μέσα στο κόμμα, εξαρτάται απόλυτα από τη στάση και τις επιλογές της μεγαλύτερης τάσης της αριστεράς του κόμματος, της Αριστερής Πλατφόρμας. Αν η Αριστερή Πλατφόρμα δεν υιοθετήσει άμεσα την επιβεβλημένη στάση που προαναφέραμε, τότε χιλιάδες αγωνιστές θα αποστρατευτούν απογοητευμένοι και κάθε νόημα παραμονής των αριστερών και κομμουνιστών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει χαθεί.

Η Κομμουνιστική Τάση, παρότι είναι μια νέα τάση, με μικρές ακόμα δυνάμεις, αποτέλεσε και αποτελεί το μόνο αληθινά συνεπές αντίπαλο δέος  ενάντια στην προδοτική ρεφορμιστική πολιτική της ηγετικής ομάδας μέσα στο κόμμα.

Ήταν η μόνη Τάση που στο ιδρυτικό συνέδριο και σε όλα τα άλλα συλλογικά όργανα του κόμματος υπεράσπισε ένα συνολικό, εναλλακτικό πολιτικό και προγραμματικό σχέδιο ενάντια στις σοσιαλδημοκρατικές απόψεις της ηγεσίας.

Ήταν η μόνη Τάση που δια των εκπροσώπων της στην ΚΕ του κόμματος καταψήφισε ΟΛΕΣ τις πολιτικές προτάσεις της ηγετικής ομάδας, όχι από «ιδεολογική εμμονή», αλλά γιατί έκρυβαν μέσα τους ξεκάθαρα το μελλοντικό σπόρο της προδοσίας. Γι’ αυτό ήταν και η μόνη Τάση του κόμματος που αποκλείστηκε από τα ψηφοδέλτια και στερήθηκε της δυνατότητας να εκπροσωπείται στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Αυτή η συνεπής πολιτικά στάση της Κομμουνιστικής Τάσης, κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα των χειροκροτητών, απολογητών ή άτολμων «αντιπολιτευόμενων» του «λευκού» και των «τροπολογιών», της δίνει το δικαίωμα σήμερα να απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης και οργάνωσης στους καλύτερους αγωνιστές του κόμματος.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, μέλη, υποστηρικτές και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που μαζί παλέψαμε στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, στις γειτονιές, στους εργατικούς χώρους και τις σχολές ενάντια στα Μνημόνια υπερασπίζοντας τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μείνετε μακριά από το δηλητήριο της μοιρολατρίας και του κυνισμού!

Πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ της ηγετικής ομάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ της σοσιαλδημοκρατίας και του καριερισμού τέλειωσε. Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ της αριστερής βάσης και των ταξικών αγώνων είναι ζωντανός. Ο πιο αυθεντικός του εκπρόσωπος είναι η μικρή, αλλά διαρκώς ανερχόμενη και αναπτυσσόμενη Τάση, οι ιδέες και οι απόψεις της οποίας επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα. Σας καλούμε να δυναμώσετε σήμερα αυτή την Τάση.

Οργανωθείτε στην Κομμουνιστική Τάση, παλέψτε για τη μόνη πραγματική πολιτική λύση προς όφελος του εργαζόμενου λαού, για την αντικαπιταλιστική, σοσιαλιστική ρήξη! Αυτή είναι καλύτερη απάντηση στους επίορκους ρεφορμιστές ηγέτες, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μετατρέψουμε τα πολύτιμα μαθήματα από τις ρεφορμιστικές προδοσίες σε απόφαση για δράση που θα προετοιμάσει τη νικηφόρα εκδίκηση του γνήσιου σοσιαλισμού.”
Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER