Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 17:57

Αλαβάνος: Προδοσία του λαού και ατίμωση της Ελλάδας το μνημόνιο Τσίπρα

Γράφτηκε από την

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρεται στην συμφωνία αλλά και στον πρωθυπουργό προσωπικά, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.


Ο ίδιος κάνει λόγο για προδοσία του λαού, ατίμωση της αριστεράς, ημέρα όνειδος για την Ελλάδα και προτείνει την πάγια θέση του για έξοδο από το ευρώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέκου Αλαβάνου:
«Η 13η Ιουλίου 2015 με το Μνημόνιο Τσίπρα ημέρα ατίμωσης της Ελλάδας»
Η 13η Ιουλίου 2015 καταγράφεται ως μια ημέρα όνειδους και ατίμωσης της Ελλάδας.
Είναι μια ημέρα προδοσίας του λαού, που μόλις πριν λίγες μέρες είπε ένα άφοβο και περήφανο «Όχι», για να δει σήμερα να υπογράφεται το Μνημόνιο Τσίπρα με βάση ένα κείμενο ακραία χειρότερο από αυτό που απέρριψε και χωρίς ίχνος ντροπής να επιτρέπεται στους ηγέτες του ευρωπαϊκού καπιταλισμού να ταπεινώνουν ασύδοτα τη δημοκρατία και τον τόπο μας.
Είναι η ημέρα της έσχατης κατάπτωσης αυτής της μνημονιακής  πενταετίας όχι μόνο γιατί βρίσκει την οικονομία στην πιο βαθιά αποδόμηση και την κοινωνία σε καθημερινό εξευτελισμό, αλλά γιατί ήδη σήμερα εκκινά η ισχύς του Μνημονίου Τσίπρα, πολύ χειρότερου από το Μνημόνιο Παπανδρέου και το Μνημόνιο Σαμαρά.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να σφραγισθεί κι ως η ημέρα μιας ιστορικής ατίμωσης της αριστεράς, φτάνει όλες και όλοι οι έντιμοι μαχητές του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ενοχές αλλά με διάθεση αναστοχασμού, να συμμετάσχουν στους κοινούς αγώνες ενάντια στη συμφωνία και ενάντια σε όσους επέλεξαν θέση στην απέναντι όχθη μαζί με τις άλλες μνημονιακές προσωπικότητες και κόμματα στα πλαίσια μιας πλαστής και καταστροφικής δήθεν «εθνικής ενότητας».
Μπορεί τέλος να γίνει η ημέρα εκκίνησης μιας δύσκολης αλλά αναγκαίας πορείας ενότητας και μετωπικής συγκρότησης όχι μόνο της αριστεράς, αλλά και ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων    με επικεφαλής τις νέες γενιές, με ένα νέο σχέδιο β για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της κοινωνίας, που απαιτεί έξοδο από το ευρώ - παύση δανειακών πληρωμών  - πρόγραμμα σωτηρίας και ανασυγκρότησης, με νέα έμπνευση και δημιουργικότητα, αλλά με εκείνο το παλιό λαϊκό αριστερό ήθος της σεμνότητας, της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς.
Πηγή: topontiki.gr