Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 13:10

Περίεργες αλλά και επικίνδυνες οι θεωρίες τους Ι Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Περίεργες αλλά και επικίνδυνες οι θεωρίες τους Ι Γ. Μασσαβέτας

Αείποτε απεχθανόμουν τους πατριδοκάπηλους, τις εύκολες πλειοδοσίες των οποίων συχνάκις τις πληρώσαμε με οδυνηρότατο κόστος. Εξίσου όμως απεχθανόμουν και εκείνους που θεωρούσαν είτε ως «προοδευτικό» είτε και ως «επαναστατικό» το να επιδεικνύουν περιφρονητική και προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στις εθνικές αξίες, περιλαμβανομένων και των εθνικών συμβόλων. 

Προσπαθώ λοιπόν να καταλάβω πού το πάνε οι κυβερνώντες με όσα εκστομίζονται τούτες τις μέρες για το κατ’ εξοχήν εθνικό σύμβολο του ελληνισμού, την σημαία, από κυβερνητικά στελέχη. Αρχής γενομένης από την πρόταση του τέως υπουργού Δικαιοσύνης, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου, για αποποινικοποίηση της προσβολής της σημαίας, περιλαμβανομένων πράξεων πυρπόλησής της και επιδεικτικού ποδοπατήματος, όπως αυτές που παρακολουθήσαμε, τηλεοπτικώς, με πρωταγωνιστές τους γνωστούς «κουκουλοφόρους» των Εξαρχείων.

Την σκυτάλη παρέλαβε ο υφυπουργός της κυβέρνησης κ. Τσιρώνης, προερχόμενος από τον χώρο του «οικολογικού κινήματος».  Για να μας αναπτύξει την θεωρία ότι η σημαία είναι εθνικό σύμβολο μόνον όταν κυματίζει επί ιστού δημοσίου τινός κτηρίου και κυρίως στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Για να συνταχθεί μαζί του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος, αφού εκτίμησε ότι τα όσα είπε ο κ. Τσιρώνης είναι μια… νομική άποψη.

Αν λοιπόν η σημαία είναι «αγορασμένη από έναν ιδιώτη», δεν είναι εθνικό σύμβολο. Επομένως μπορεί οποιοσδήποτε να καίει, να ποδοπατεί ή να ρίχνει στα σκ…ά μια σημαία που είναι αναρτημένη σε ιδιωτικό σχολειό, ιδιωτικό θεραπευτήριο, στον εξώστη ενός σπιτιού, από οποιονδήποτε πολίτη που αισθάνεται την ανάγκη να τιμήσει, με την ανάρτησή της, μια εθνική επέτειο.

Λυπάμαι, αλλά αυτό είναι κατήφορος, ιδιαιτέρως ολισθηρός. Κάποιοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τώρα πια είναι οι κυβερνήτες του τόπου. Οτι έχουν ευθύνες. Και ότι ο λόγος τους πρέπει να είναι ανάλογος των ευθυνών τους. Δεν είναι πια στην αντιπολίτευση για να συναγελάζονται με τα θολωμένα μυαλά των αναρχοχαρούμενων, που παίζουν τους επαναστάτες του γλυκού νερού στα Εξάρχεια, όπως συχνότατα έκαναν τότε.  

Ελεος πια με τις ανεύθυνες αερολογίες. Καιρός να αντιληφθείτε ότι ο λόγος σας διαμορφώνει κλίμα μεταξύ των πολιτών. Και ότι οφείλετε να σέβεστε τα σύμβολα. Που δεν είναι… κρατικά, δημόσια, αλλά εθνικά. Ελπίζω να καταλαβαίνετε τη διαφορά.

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER