Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 14:04

Φάτε κόσμε χορταστικά «αντίμετρα» | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Φάτε κόσμε χορταστικά «αντίμετρα» | Γ. Μασσαβέτας

Απλά πράγματα. Η κυβέρνηση κέρδισε χρόνο, αποδεχόμενη όλες τις αξιώσεις των δανειστών. Τις οποίες θα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση από τους βουλευτές του κυανέρυθρου «λόχου», που δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να λένε, συνεχώς, «ναι σε όλα». 

Μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που είναι και συνταγματολόγος, να έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτη την αξίωση των δανειστών να ψηφίσει η σημερινή πλειοψηφία μέτρα που θα δεσμεύουν τις μελλοντικές κυβερνήσεις, αλλά αυτό είναι πια γεγονός. Δεν είναι άλλωστε περίεργο για τα διεθνή πολιτικά δεδομένα. Ετσι συμβαίνει. Οταν υπογράφουν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας οποιαδήποτε συμφωνία με ξένους φορείς, δεν υπογράφουν ως πρόσωπα. Το ίδιο και οι πρωθυπουργοί οποιασδήποτε άλλης χώρας. 

Ολες οι κυβερνήσεις δεσμεύουν, με την υπογραφή τους, τις επόμενες όταν δεν πρόκειται για αμιγώς εσωτερικά θέματα, τα οποία μπορεί να «φέρει τούμπα» η επομένη πλειοψηφία. Διότι τις διεθνείς συμφωνίες δεν είναι εύκολο να τις ανατρέψει. Με απλά λόγια ό,τι αποδέχθηκαν τώρα οι Τσιπροκαμμένοι, την μείωση του αφορολογήτου και τη νέα περικοπή των συντάξεων, θα την εφαρμόσει και η επόμενη κυβέρνηση, έστω και αν είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το αισχρό, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι τα τερατώδη ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας. Από το «τέλος στη λιτότητα» της ΕΡΤ, που θυμίζει τα καθεστωτικά μέσα «ενημέρωσης» κρατών του άλλοτε «υπαρκτού σοσιαλισμού», ως τις κομπορρημοσύνες των υπουργών ότι τάχα αυτό που θα μας πετσοκόψουν θα απαλυνθεί με κάποιες… αντιπαροχές. 

Μιλάμε για χονδροειδή ψέματα. Τα οποία εκτοξεύουν εν πλήρει γνώσει της αναληθείας τους. Γνωρίζουν βεβαίως την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πως όταν κόβεις κατά 20% τη σύνταξη π.χ. του φίλου μου Ανδρέα, που παίρνει 1.080 ευρώ (μικτά) το μήνα, του αφαιρείς 216 μηνιαίως, επί 12 μήνες, ίσον 2.592 ευρώ τον χρόνο. Του κλέβεις δηλαδή δυόμισι συντάξεις. Ο ίδιος άνθρωπος έχει ένα τριάρι στο Μπραχάμι και πληρώνει 400 ευρώ ετησίως για ΕΝΦΙΑ. Αν του τον μειώσεις κατά 20% θα έχει… αντισταθμιστικό όφελος 80 ευρώ το χρόνο. 

Ε, όταν σου παίρνουν 2.592 και σου δίνουν ολόκληρο ογδοντάρι πίσω, αν δεν τρέχεις να φιλήσεις το χέρι του Τσίπρα, του Τσακαλώτου, του Τζανακόπουλου, του Παππά και των άλλων «συντρόφων», είσαι αχάριστος, υπονομευτής της «Αριστεράς» και εχθρός του λαού. Φυλάξου Ανδρέα. 

 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER