Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 16:29

Ν. Τόσκας: Τα ραντάρ λείπουν αρκετά χρόνια από τις εθνικές οδούς

Γράφτηκε από την
Ν. Τόσκας: Τα ραντάρ λείπουν αρκετά χρόνια από τις εθνικές οδούς

«Τα ραντάρ δεν λείπουν από τις εθνικές οδούς τώρα, λείπουν αρκετά χρόνια.

Εδώ υπάρχει πράγματι πρόβλημα και μπορώ να σας το προσδιορίσω.

Το 2010, όταν επίκειτο η ιδιωτικοποίηση των εθνικών οδών, τα ραντάρ, αντί να μπουν όπως είχε προγραμματιστεί, στις εθνικές οδούς, μπήκαν σε επαρχιακούς δρόμους» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real» είπε, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει πράγματι πρόβλημα, γιατί υπάρχουν οι κάμερες επιτήρησης των εθνικών οδών, αλλά τα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας είναι μόνο τα φορητά ραντάρ που έχει η τροχαία στους διάφορους ελέγχους».

Πρόσθεσε ακόμη: «Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια.

Και εξετάζουμε τι μπορεί να γίνει για το θέμα των σταθερών ραντάρ.

Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν ραντάρ, υπάρχουν τα φορητά ραντάρ.

Μακάρι να υπήρχαν τα σταθερά σε κάθε γέφυρα, όπως υπάρχουν στο εξωτερικό και να γίνεται συστηματικός έλεγχος».

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ακόμη πως έχει ταυτοποιηθεί το άτομο που τοποθέτησε το υβριστικό πανό εναντίον του Ιβάν Σαββίδη στον αγώνα του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ.

«Από ό,τι με πληροφόρησαν οι αστυνομικοί, αυτός που έβαλε το πανό μέσα, έχει ταυτοποιηθεί και μόλις δοθεί εντολή από την εισαγγελία θα προχωρήσουν στις περαιτέρω ενέργειες» σημείωσε.

Πρόσθεσε πως «ήταν απαράδεκτη η ενέργεια, γιατί κάποτε στα γήπεδα θα πρέπει να επικρατήσει άλλη αντίληψη, να πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα χωρίς φόβο και χωρίς να υπάρχουν τέτοιες ενέργειες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER