Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 13:19

Οι «απόβλητοι» κατέστησαν …«νυμφίοι» | Γ. Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον
Οι «απόβλητοι» κατέστησαν …«νυμφίοι» | Γ. Μασσαβέτας

 

 

Η Ελλάς παραμένει μια χώρα θαυμασία. Οχι μόνον ως αποδέκτης θαυμασμού διά το φυσικό της κάλλος ή την ιστορία του πολιτισμού της. Αλλά και ως παραγωγός... θαυμάτων. Εδώ θα βρείτε όλα τα θαυμάσια, τα θαυμαστά και τα θαυματουργά. 

Ινα τι απορείτε; Δεν είναι θαύμα, ανάλογο της Αναστάσεως του Λαζάρου, αυτό το οποίο βιώνουμε σήμερα; Για σκεφθείτε το λίγο. Εγινε η νύχτα μέρα. Ηλθαν τα πάνω κάτω. Εκεί που μας έλεγαν οι σωτήρες μας ότι, όχι μόνο θα σκίσουν τα μνημόνια, αλλά και θα διώξουν την καταραμένη τρόικα, τώρα αγωνίζονται να εξασφαλίσουν την επιστροφή των τροϊκανών, υπό το νέο όνομα «θεσμοί». Αρα; Δεν είναι θαύμα; Δεν είναι αποτέλεσμα θαυματουργής πολιτικής το να μεταλλάσσεται η απόβλητη «τρόικα» σε παράκλητους «θεσμούς» που τους αναμένουμε εναγωνίως, ως «νυμφίους», μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα; 

Το ότι θα πληρώσουμε κάτι παραπάνω, δεν είναι λόγος να μικρύνουμε την αξία του θαύματος. Ετσι συμβαίνει άλλωστε, νυν και αεί και εις τους αιώνας, με την επίκληση της εξ ύψους βοηθείας για κάποιο θαύμα. Θυσίες και αναθήματα στους θεούς άλλοτε. Λαμπάδες «ίσαμε το μπόι» μας, χρυσά και αργυρά αφιερώματα στις εικόνες των αγίων και «ασήμωμα» του παγκαριού ναών τε και μονών στις μέρες μας. Θαύματα δωρεάν, χωρίς καμία αντιπαροχή, δεν επέρχονται.

Μην γκρινιάζετε επειδή με τα συγκεκριμένα μέτρα πλήττονται μόνον οι φτωχότεροι. Δεν πρόκειται περί κοινωνικής αδικίας. Αμαρτάνετε αν σκέπτεσθε τοιουτοτρόπως! Διότι, εξ ορισμού, μια «αριστερή» κυβέρνηση, ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Δείτε το από την καλή του πλευρά: Η κυβέρνησή μας δεν θέλει να μένουν οι πιο φτωχοί στο περιθώριο του δημοσίου βίου μας. Θέλει να τους αναβαθμίσει. Διό και τους αναθέτει μια ύψιστη εθνική αποστολή: Να είναι εκείνοι που θα σηκώσουν το βάρος των νέων περικοπών.

Μέρες που είναι, μη γίνεσθε βλάσφημοι. Οταν η Ελλάς σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου, είναι μεγίστη τιμή για τους χαμηλόμισθους και τους συνταξιούχους να τους ανατίθεται ο ρόλος του Σίμωνος του Κυρηναίου. Να είναι αυτοί που θα βάλουν πλάτη. 

 

Οχι, που θα αφήναμε τους πλουσίους να μαγαρίσουν τα όσια και τα αριστερά μας! Τότε τι είδους «λαϊκή» κυβέρνηση θα είχαμε; Μου λέτε; Εεε;


NEWSLETTER