Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 16:22

Ντελίριο παγκόσμιας ανασφάλειας και αποπροσανατολισμού

Γράφτηκε από την
Ντελίριο παγκόσμιας ανασφάλειας και αποπροσανατολισμού

Του Φίλιππου Ζάχαρη (zachfil64@gmail.com)

SIS, Βόρειος Κορέα, τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη και επικίνδυνα παιχνίδια των Ρώσων με τις γειτονικές τους χώρες, όπως αυτή την φορά την Πολωνία, δείχνουν να μονοπωλούν το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Την στιγμή όπου όλο και περισσότεροι ειδικοί καταφεύγουν σε αναλύσεις για την αξιοπιστία ή μη των βορειοκορεάτικων πυραύλων που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, την ώρα που οι εμπειρογνώμονες κάνουν υπολογισμό του χρόνου που θα διανύσει ο πύραυλος από την Βόρειο Κορέα μέχρι τις αμερικάνικες ακτές, τα παιχνίδια των Ρώσων με το ΝΑΤΟ χοντραίνουν μετά την διεξαγωγή ασκήσεων στα σύνορα με την Πολωνία, κάτι που εκλαμβάνεται ως απειλή και απαντάται από παρουσία στρατιωτών του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Πολωνίας με την Ρωσία. 

Ενώ στο Μάντσεστερ  ακόμη δεν μπορούν να συνέλθουν από το τρομοκρατικό χτύπημα κατά αθώων, ενώ o ISIS συνεχίζει να απειλεί τους πάντες και τα πάντα, η δημοσιότητα στρέφεται και στην συνάντηση Τράμπ με Πάπα ή στις κόνξες της κυρίας Τραμπ στον σύζυγό της κατά την επίσκεψη στο Ισραήλ. Και είναι ηλίου φαεινότερο ότι με όλη αυτή την κατάσταση επιχειρείται να επιζητήσει ο κόσμος ολοένα και περισσότερα μέτρα ασφάλειας με οποιονδήποτε τρόπο, προκειμένου να προστατευθεί από την τρομοκρατία. 

Από την άλλη, ο φανατισμός στον μουσουλμανικό κόσμο αυξάνεται κατακόρυφα και οι δυτικοί στόχοι πληθαίνουν. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να ησυχάσουν οι λαοί και να γίνονται αποδεκτά ακόμη και τα πιο σκληρά μέτρα ασφάλειας ή  λιτότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Θυμήθηκαν λοιπόν τώρα διαμέσω της Βορείου Κορέας τα πυρηνικά και δια της Ρωσίας τον ψυχρό πόλεμο. Ύποπτες εποχές, αγαπητοί αναγνώστες, εποχές που δεν αφήνουν περιθώρια για κοινωνική αντίσταση όταν ο θρησκευτικός φανατισμός, ο κομφορμισμός και ο ρεφορμισμός έχουν επισκιάσει τα πάντα.  Τα δε διεθνή ΜΜΕ επικεντρώνουν την προσοχή τους ενίοτε στο αν η Μέλανι Τραμπ είναι απρόσιτη ή ευγενής. 

Ιδού το κατάντημα εν έτη 2017, με τις κοινωνίες σα βαθιά ύπνωση αλλά και με γεγονότα υποκινούμενα προκειμένου να υπάρξει γενική αναστάτωση και ως εκ τούτου δικαιολόγηση πολέμων,  ακόμη και χρήσης πυρηνικών. Ιδού η νέα εποχή που σπονσονάρεται από τις γνωστές και μη εξαιρετέες πολυεθνικές που αμολούν τα στρατιωτάκια τους για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη. Για τις δε πωλήσεις όπλων και ναρκωτικών ουδείς λόγος, όπως και για την εξάντληση των πρώτων υλών σε χώρες της Αφρικής από τις γνωστές υπερδυνάμεις, μηδέ της τελευταίας πράξης ολικής καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος εξαιρουμένης.

 Βρισκόμαστε στο μεταίχμιο της μετατροπής των ανθρώπινων αξιών σε ευτελή τσιτάτα που αναπαράγονται από εκατομμύρια νέους – θύματα των μηδαμινών και ακατονόμαστων κοινωνικών προτύπων που σερβίρει για πολλοστή φορά η διαφημιστική βιομηχανία. Είμαστε λίγο πριν την οριστική ήττα των κοινωνιών που έχουν αποδεχθεί την μοίρα τους, να διαφεντεύονται από αντιπλουραλιστικές μεθόδους φίμωσης στο όνομα της προστασίας από την διαφορετικότητα κάθε είδους, κάτι που μεταβάλλει το σημερινό δόγμα  του τύπου «είσαι άλλος – είσαι ύποπτος» σε κανονιστική πράξη στις εθνικές νομοθεσίες των δυτικών χωρών. Από την άλλη, ο θρησκευτικός Μεσαίωνας στην Μέση Ανατολή δημιουργεί τις βάσεις για μια ακόμη τρομοκρατική υστερία στο όνομα της εξόντωσης των δυτικών προτύπων, μετατρέποντας ανθρώπους σε κινητές βόμβες που αφαιρούν ζωές αθώων, συμβάλλοντας έτσι στην δημιουργία ενός κόσμου – εφιάλτη από τις κάθε λογής βόμβες, είτε προέρχονται από τα πολεμικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ είτε από τζιχαντιστές στις ευρωπαϊκές πόλεις.  

Εκεί φτάσαμε αγαπητοί φίλοι/ες, να μην μιλάμε πια για τις αδικίες σε βάρος των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων που αργοπεθαίνουν στις μεγαλουπόλεις, να μην ενδιαφερόμαστε καν για το περιβάλλον που ζούμε παρά να προσέχουμε αν ο διπλανός μας είναι πρόσφυγας και στο νοσηρό μας μυαλό υποψήφιος τζιχαντιστής. Κατά τα άλλα, οι Ρώσοι δεν αναμένεται να κάνουν πίσω από τις αξιώσεις τους για ανασύσταση της πρώην ΕΣΣΔ, οι Κινέζοι κάνουν τον ψόφιο κοριό στις επιθετικές διαθέσεις της Πνομ-Γιανγκ, οι δε Αμερικανοί ψάχνουν ακόμη να βρουν ποιος τους λείπει για να του επιτεθούν προκειμένου να εξαγάγουν για μια ακόμη φορά τα εσωτερικά τους προβλήματα. Εν ολίγοις, πλήρης αποπροσανατολισμός με τις ευλογίες των μυστικών υπηρεσιών των προαναφερομένων χωρών που αναθερμαίνουν καταλλήλως τις παγκόσμιες κρίσεις. 


NEWSLETTER